3.4.2016

Onko se keskeneräinen? – Erilainen kypärä

Icon construct kypärä

ICON Construct -kypärä poikkeaa grafiikallaan – tai sen puuttumisella – kaikista muista markkinoilla olevista kypärämalleista.

Sitä on pakko kokeilla kädellä. Lasikuitumaton karheus ei tunnu, vaan kypärän pinta on pikemminkin sammettisen pehmeä. Kosketusreaktio on yhtä automaattinen kuin lapsella, jota kielletään koskemasta johonkin. Käsin ladotut lasikuitumaton palat näyttävät siltä kuin niiden kulmasta voisi tarttua kiinni ja vetäistä ne irti.

Icon construct kypärä

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Rakenteet näkyvillä ulkona ja sisällä

Moottoripyöräilyyn varusteita valmistava Icon on keksinyt loistavan tavan erottua muista kypärävalmistajista, jotka suunnittelevat toinen toistaan hienompia monivärisiä grafiikoita kypäriinsä. Icon on jättänyt kypärän ulkokuoren lasikuiturakenteen näkyviin, jotta ostaja voi tarkastella miten se on valmistettu. Kestävyyteen varsinaisen maalipinnan puuttuminen ei vaikuta.

Icon construct kypärä

Sama funktionaalinen linja jatkuu myös sisustuksessa. Sisäkuoren polystyreeni on näkyvillä esimerkiksi visiiriaukon yläpuolella. ”Keskeneräisen” ulkonäön jälkeen tuntuu erikoiselta, että kypärän istuvuus päähän on hyvä, jopa mukava. Korville on riittävästi tilaa, mutta poskien alaosasta kypärä istuu tukevasti, mikä samalla vähentää kypärän sisään kantautuvaa melua.

Yksinkertaista toimivuutta

Integroitua aurinkovisiiriä ei Iconissa ole, mutta saatavilla on tummennettuja visiirivaihtoehtoja. Visiirin lukittumisen varmistamiseksi ala-asentoonsa visiiriaukon alareunassa on metallitappi ja visiirin alareunassa vastaavassa kohdassa reikä. Yksinkertainen rakenne, mutta toimiva.

Icon construct kypärä

Tehokkaan ilmastoinnin varmistavat kuusi sisäänmenoventtiiliä kypärän etuosassa ja viisi poistoventtiiliä takaosassa. Sisäkuoren polystyreenissä on pitkittäissuuntaiset urat, jotta ilmavirta pääsee kulkemaan kypärän sisällä poistoventtiileille. Sisäverhoilu on irrotettavissa pesua varten.

DOT-hyväksytty kypärä painaa 1580 grammaa (M/58-koko) ja kokovalikoima kattaa mallit XS-3XL. Icon Airframe Pro Construction -kypärä maksaa 419 euroa. Värivaihtoehdot valkoinen ja musta.

Teksti: Janne Huhtala, kuvat: Janne Huhtala ja Icon

Luetuimmat