5.10.2022

Opel määritteli GSe-merkinnän uudelleen – nyt se tarkoittaa sähköistä mallistoa

Opelin tulevassa mallistossa GSe tarkoittaa aina sähköistä automallia. Aina niin ei ole ollut, mutta tulevaisuudessa on.

Opel ilmoitti, että GSe-mallimerkintä tulee uudelleen Opelin mallistoon. GSe ei suinkaan ole Opelin mallimerkinnässä ensimmäistä kertaa, mutta nyt se tarkoittaa ihan muuta kuin vuosia sitten.

Aikoinaan Opelin GSe-merkintä tunnettiin lyhenteenä sanoista “Grand Sport Einspritzung” (eng. Grand Sport Injection) ja se tavattiin muun muassa malleista Opel Commodore GS/E ja Opel Monza GSE.

Nyt Opelilla on selkeä suunnitelma GS-merkinnän käyttöön tulevaisuudessa. Kustakin Opel-mallista tarjotaan sähköistetty versio vuoteen 2024 mennessä ja Euroopassa automerkki keskittyy kokonaan sähköautoihin vuodesta 2028 lähtien. Tämän vuoksi GSe-merkintä on nyt elvytetty uudelleen.

– Olen erittäin iloinen saadessani ilmoittaa GSe:n paluusta mallistomme huipulle. Olemme jälleen kerran inspiroituneet rikkaasta historiastamme ja tuoneet siihen modernin lisäyksen. Tästä eteenpäin, GSe ei ainoastaan merkitse dynaamisia, ajonautintoa tarjoavia autoja, mutta on nyt myös lyhenne sanoista “Grand Sport Electric” eli täysin linjassa kunnianhimoisen suunnitelmamme kanssa sähköistää brändimme täysin, sanoo Opelin CEO Florian Huettl.

Ensimmäiset GSe-merkintää käyttävät mallit Opelin mallistossa ovat 5-ovinen Astra GSe ja farmarimalli Astra Sports Tourer GSe, jotka ovat ladattavia hybridejä. Autojen co2-päästöt sekä kulutuslukemat tarkentuvat myöhemmin. Autoissa on 165 kilowatin (225 hv) teho sekä 360 newtonmetrin maksimivääntö.

Lähde: Opel

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat