15.7.2021

Opelin toimitusjohtaja vaihtuu – uutta Renaultin puolelta

Opelille uusi toimitusjohtaja – Uwe Hochgeschurtz
Uwe Hochgeschurtz

Opelin toimitusjohtaja vaihtuu syyskuussa. Lochseller ehti nostaa brändin pakkaselta tuottavaksi, joten saappaat ovat suuret.

Opelin toimitusjohtaja Michael Lohscheller ehti toimia pestissään lähes neljä vuotta. Nyt Opelin toimitusjohtaja vaihtuu ja Uwe Hochgeschurtz tulee jatkamaan edeltäjänsä työtä. Hän astuu tehtävään johdettuaan Renaultin toimintoja Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Opelin toimitusjohtaja vaihtuu

Lochseller nimitettiin tehtäväänsä vuonna 2017 PSA Groupin hankittua Opel. Nykyään molemmat ovat osa Stellantis-yhtymää. Opelin tiedotteen mukaan, Michael Lohscheller on päättänyt etsiä haasteita Stellantiksen ulkopuolelta

Virallisesti Opelin toimitusjohtaja vaihtuu 1. syyskuuta, jolloin Uwe Hochgeschurtz aloittaa uudessa tehtävässään. Hän vastaa suoraan Stellantiksen toimitusjohtajalle Carlos Tavaresille. Samalla hän on myös osa yhtiön johtoporrasta.

– Tahdon sydämellisesti kiittää Michaelia hänen, yhdessä työntekijöiden kanssa, luomastaan vahvasta ja kestävästä perustasta Opelille. Tämä vaikuttava muutos lupaa hyvää brändin tulevaisuuden maailmanlaajuiselle kehitykselle. Olen täysin varma, että Uwe johtaa Opel-brändin tulevaa jaksoa menestyksekkäästi yli 30 vuoden kokemuksellaan autoalan kaupalliselta puolelta. Toivotan Michaelille kaikkea hyvää hänen uransa seuraavalle etapille, kommentoi Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares.

Hochgeschurtz aloitti uransa autoalalla vuonna 1990 Fordilla ja jatkoi Volkswagenille 2001. Renaultilla hän ehti olla vuodesta 2004 eteenpäin. Hochgeschurtz opiskeli liiketaloutta yliopistoissa Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Ranskassa.

Lochseller muutosta ajamassa

Nyt tehtävänsä jättävä Lochseller aloitti uransa autoalalla Mitsubishin Euroopan toimintojen parissa vuonna 2001. Kolme vuotta myöhemmin hän siirtyi Volkswagen Groupille, jossa hän työskenteli markkinoinnissa ja Volkswagen Groupin Yhdysvaltojen toimintojen talousjohdon puolella. Lochseller siirtyi Opelin talousjohtajaksi vuonna 2012 ja toimitusjohtaja hänestä tehtiin 2017 – lähes välittömästi PSA Groupin ostettua Opel General Motorsilta.

Hän vastasi Opelin osalta PACE-strategian implementoinnista. Hävittyään kymmeniä miljardeja GM:n omistuksen alla, Opel pääsi positiiviseen tulokseen lopulta vuonna 2018. Lochseller on kerännyt laajasti kehuja aikaansaamastaan muutoksesta.

Viime viikolla Lochseller ehti vielä julkistaa Opelista tulevan täysin sähköinen brändi Euroopassa vuoteen 2028 mennessä ja sen laajentavan Kiinan markkinoille nimenomaan sähköautovalmistajana. Jälkimmäinen on osa brändin strategiaa kasvattaa kansainvälistä myyntiä. Tuota sähköistystä voisi ehkä johtaa ottamalla rohkeasti tuotantoon Opel Manta GSe ElektroMOD -konseptin kaltaisia tuotteita nostamaan salaman seksikkyyttä – toivottavasti näemme tämän tapahtuvan ennemmin pian kuin ei koskaan.

Kuva ja lähde: Opel 

Luetuimmat