31.7.2023

Päivän kuva: drive-in-leipomosta nopeasti evästä (ja pahaa kahvia) mukaan

Vanhat ja alkuperäiskäytöstä poistetut huoltamot ovat luonnollinen mahdollisuus luoda autoilijoille uusia palveluita. Saksassa aamuvirkkujen arvostamat leipomot ovat itsestään selvä uusiokäyttökohde.

Saksalainen leipomomestari Achim Theis avasi ensimmäisen drive-in-leipomonsa vuonna 2000, ja tätä nykyä ketjulla on jo 15 toimipistettä ympäri Hessenin osavaltiota, pääasiassa hieman Kasselin etelä- ja itäpuolella.

Idea on yksinkertaisuudessaan toimiva. Autoilija ajaa luukulle, ja lasivitriineissä ovat esillä kaikki tarjolla olevat tuotteet. Kielitaidotonkin osaa suorittaa valinnan. Ajokaistoja on kaksi, yksi luukku leipomon kummallakin puolella, ja työntekijöitä on kaksi. Paistinuunit käyvät kuumana koko ajan.

Valikoimaan kuuluu voisarvia, sämpylöitä, leipiä – ja näitä luonnollisesti myös valmiiksi täytettyinä. Makean nälkään on leivonnaisia, piirakoita, kakkuja… Siis normaaleja leipomotuotteita.

Joissain toimipisteissä saa myös lämpimiä annoksia kuten paksun paistetun nakin sekä sämpylän. Juomia on myös tarjolla – mutta luonnollisesti vain alkoholittomia.

Kahvi kuuluu luonnollisesti myös valikoimaan, joskin ainakin meidän pysähdyskohteessamme Hessisch Lichtenaussa automaattikahvi oli sen verran surkeaa, että se jäi juomatta…

Suosituksi drive-in-leipomot tekee niiden aukioloaika, luukut aukeavat viideltä aamulla, kun moni muu leipomo on vielä pitkään kiinni.

Teksti ja kuvat: Vesa Eskola

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat