16.10.2022

Päivän kuva: Poliisin puhallutusratsiat palasivat koronatauon jälkeen

Itä-Uudenmaan poliisin massapuhallutusratsia järjestettiin Hyvinkäällä ja virkavallan haaviin jäi päivän aikana useita rattijuoppoja.

Moni autoilija on varmasti pistänyt merkille, että viimeisen kahden vuoden aikana massapuhallutukset ovat olleet tauolla. Tämä ei kuitenkaan ole vaikuttanut rattijuopumusten määrään, sillä ilman massaratsioita ratista on kärynnyt enemmän kuljettajia kuin ennen koronapandemiaa.

Yleisesti massapuhallutukset eivät ole kovin tehokkaita, sillä ajankohta on usein keskellä päivää. Niillä on kuitenkin suuri merkitys ennaltaehkäisyn suhteen, sillä ihmiset huomaavat, että rattijuopumusvalvontaa tehdään edelleen. Tehokkaampi tapa rattijuoppojen kiinni saamiseksi on järjestää puhallutukset viikonloppuisin, jolloin todennäköisyys alkoholin vaikutuksen alaisena on todennäköisempää.

Korona on vaikuttanut ihmisten ajokäyttäytymiseen, sillä äskettäin aloitetuissa massapuhallutuksissa on jäänyt kiinni paikoin erittäin paljon juopuneita kuljettajia. Esimerkiksi heinäkuussa poliisi joutui keskeyttämään puhallusratsian Kalajoella, sillä rattijuoppoja oli yksinkertaisesti liikaa.

Teksti ja kuva: Tuomas Rajala

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat