26.2.2021

Pienempi ja halvempi katumaasturi Maserati Grecale suttuisissa salakuvissa

Katumaasturi Maserati Grecale prototyyppi

Katumaasturi Maserati Grecale tulee vielä tänä vuonna ja nyt saamme hieman ensimakua muodoista. Valitettavasti suljinajat ovat lipsahtaneet kuvaajalla hieman pitkäksi.

Atrainmerkin Levanten alapuolelle sijoittuva pienempi, ja siten oletettavasti myös edullisempi, katumaasturi Maserati Grecale tekee tuloaan. Nyt valmistaja julkaisi muutaman erittäin suttuisen salakuvaa esittävän teoksen tulevan automallin prototyypistä. Valmistaja tosiaan puhuu tässä yhteydessä prototyypistä, joten kyseessä ei oletettavasti ole vielä sarjatuotantoauto.

Kuvat on otettu Maseratin Modenan tehtaan ulkopuolella, vaikka auto tullaan valmistamaan yli 500 kilometrin päässä Alfa Romeo Stelvion kanssa samalla Cassinon tehtaalla. Jälkimmäiselle tehtaalla suunnitellun investoinnin kerrotaan olevan 800 miljoonan euron luokkaa. Nämä nähtävät kuvat on alunperin toimitettu yhtiön työntekijöille vuodettavaksi sosiaalisen median kautta – Maserati myöntää tämän täysin avoimesti.

Tuleva SUV Maserati Grecale on saanut nimensä tuulen mukaan, sillä italiaksi Grecale tarkoittaa Välimerellä puhaltavaa koillistuulta. Sen suurempi sisar, vuonna 2016 esitelty Levante, on nimetty sekin tuulen mukaan. Maseratin mallihistoriasta löytyy myös sellaisia tuulia kuin Ghibli, Bora ja Merak.

Maserati Grecale SUV prototype

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katumaasturi Maserati Grecale kuvissa

Kovin kummasti kuvista ei pysty puhumaan, sillä siinä määrin suttuisena ne on toimitettu. Lisäksi auto on toki vieläpä teipattu, kuten jokaisen itseään kunnioittavan prototyypin nykyään pitää olla. Maserati näyttää käyttävän mustan ja sinisen sävyissä heiluvaa teippiä muotojen peittämiseksi.

Yritetään silti arvuutella sen, minkä kuvista pystyy. Keulalta näyttäisi löytyvän perinteikäs suurehko maski, jonne oletettavasti sijoitetaan myös atrainmerkki muun nykymalliston tyyliin. Ajovalojen muodosta on näiden kuvien perusteella hankala sanoa.

Etupuskurin kulmista löytyy suuret nelikulmaiset ilmanottoaukot, mutta juuri tämänkaltaiset yksityiskohdat saattavat vielä muuttua prototyypeissä. Usein näitä muovataan tahallaan näyttämään juurikin erilaiselta kuin lopputuotteessa.

Maserati Grecale SUV prototype

Kylki- ja kattolinja paljastui jo nimen myötä, joten siitä ei tarvinne todeta sen enempää. Sen sijaan takapää näyttää mielenkiintoiselta. Takavalot näyttäisivät siltä, että ne ovat saattaneet saada samoja vaikutteita kuin päivitetty Levante.

Voimalinjoista tiedämme jo tarjolle tulevan perinteisen polttomoottorimallin lisäksi sekä hybridin että täyssähköversion, sillä uutisoimme aiheesta aiemmin. Kovin paljon muuta emme sitten tiedäkään.

Prototyyppiautot kiertävät tällä hetkellä teillä kattavassa koeajorumbassa. Niitä testataan tieliikenteen lisäksi myös moottoriradalla ja maastossa erilaisissa tilanteissa viimeisimmän hienosäädön tekemiseksi.

Grecalea on odoteltu alunperin tämän vuoden alkupuolelle, mutta myöhässä taidetaan olla. Nyt Maserati kertoisi auton julkistuksen tapahtuvan ennen tämän vuoden loppua.

Kuvat ja lähde: Maserati

Luetuimmat