Maserati Grecale SUV

Ajoneuvot Uutinen 20.9.2020

Katumaasturi Maserati Grecale tulee myös hybridinä ja täyssähköversiona – tämän tiedämme

Tuorein paljastus kertoo, että Maserati Grecale tulee olemaan merkin pienempi ja edullisempi katumaasturi. Se tulee tarjolle myös hybridinä ja täyssähköisenä, joten atraimeen puhaltavat uudet tuulet.

Maineikkaan italialaismerkin tuleva katumaasturi Maserati Grecale tulee tarjolle muiden mallien tapaan myös hybridinä ja täyssähköversiona. Maseratilla puhaltavat uudet tuulet, sillä suomalaisosaamista hyödyntänyt merkin superauto Maserati MC20 julkaistiin juuri hiljattain. Itse asiassa juuri tuon julkaisun yhteydessä valmistaja paljasti tämän tulevan pienemmän katumaasturin nimen ja kattolinjan.

Tuosta Modenan tehtaalla valmistettavasta superautosta tulee tarjolle myös täyssähköversio. Merkin ensimmäiset täyssähköautot tulevat kuitenkin olemaan uudet Maserati GranTurismo ja saman perustan avokattoinen versio GranCabrio.

Hybridipuolella ollaan jo otettu ensiaskeleet, kun Maserati Ghibli Hybrid julkaistiin heinäkuussa. Kyseessä on tosin vain kevythybridi, jonka käyttö ja ominaisuudet eivät siis juuri perinteisestä polttomoottoriautosta eroa.

Maserati itse sanoo hybridivoimalinjan valitsemisen olleen erityinen haaste merkin arvojen säilyttämisen kannalta. Kevythybridin ajatus on Maseratin näkövinkkelistä pitää paino kurissa välttämällä suurempaa akkupakettia.

Atrainmerkille kyseessä on uuden aikakauden alku. Tuo kolmisakarainen keihäs kulkee nyt eteenpäin tavoitteenaan luoda uusia innovaatioita, projekteja ja sitä myöden autoja.

Maserati Grecale

Tuleva SUV Maserati Grecale on saanut nimensä tuulen mukaan. Grecale tarkoittaa Välimerellä puhaltavaa koillistuulta.

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta kun Maserati nimeää autojaan tällä tavoin. Aivan kuten Lamborghini on usein nimennyt autojaan espanjalaisten taisteluhärkien mukaan, on toinen italialainen hyödyntänyt tuulia. Vuonna 1963 esitelty Maserati Mistral oli näistä ensimmäinen ja sitä seurasivat muun muassa Ghibli, Bora, Merak ja Khamsin – vuonna 2016 esitelty SUV Levante on myös nimetty tuulen mukaan, joten nyt sen pikkusisaren tapauksessa nimipolitiikka on suorastaan looginen.

Maserati ei paljastanut oikeastaan mitään tietoja tulevasta katumaasturista, mutta sellaisia on mahdollista poimia muista yhteyksistä. Merkki on kertonut jatkossa malliensa tulevan tarjolle polttomoottorin lisäksi myös hybridinä ja täyssähköisenä, joten sen tiedämme voimalinjoista.

Merkillä on käyttää Ghibli Hybridin kaksilitrainen ja nelisylinterinen 48 voltin järjestelmällä varustettu kevythybridisoitu voimalinja, joka tuottaa 330 hevosvoiman huipputehon. Tämän tuleminen myös pienempään katumaasturiin voisi olla hyvä arvaus. Lisävoimaa olisi mahdollista asentaa Grecalen pellin alle esimerkiksi uuden MC20-superauton V6-moottorin tai Ferrarilta periytyneen V8-moottorin muodossa.

Maserati Grecale tullaan valmistamaan Cassinon tehtaalla Italiassa, eli samassa paikassa Alfa Romeo Stelvion kanssa. Tästä syystä on mahdollista, että autot jakaisivat myös tekniikkaa – esimerkiksi juuri voimalinjan osalta. Täyssähköisen vaihtoehdon tekniikan osalta elämme vielä pimennossa, kunnes ensimmäiset sähkö-Maseratit esitellään.

Koska uutuus tulee sijoittumaan Maserati Levanten alapuolelle, sen voisi olettaa kilpailevan esimerkiksi BMW X3:n, Jaguar F-Pacen ja Porsche Macanin reviireillä. Grecale lienee saatavilla jo ensi vuoden alkupuolella.

 

Lähde ja kuva: Maserati

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Maserati

Kaikki koeajot

Uusimmat