20.4.2019

Pikkubussi Lexuksen tyyliin: LM 300h

Lexus LM

Luksus ja tila-auto kuulostavat oudolta yhdistelmältä, mutta kieltämättä lopputuloksessa on järkeä.

Hetken se ihmetyttää. Lexuksen valtava kita suuren mustan pikkubussin keulassa näyttää aivan yhtä venytetylle kuin koko ajatus japanilaisvalmistajan luksusbussista. Sitten eteen osuu kuva auton sisätiloista, ja yhtäkkiä paketti käy järkeen. Pikkubussi tarjoaa valtavat tilat, ja tila on ylellisyyttä.

Lexus LM

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Valtaistuimia varten

Vaikka Lexus LM perustuu tila-auto Toyota Alphardiin, ei luksusversiota ole rakennettu vaihtamalla sisätilojen seitsemää tai kahdeksaa istuinta kahdeksaan nahkaistuimeen – ei ainakaan ensikuvissa esiintyvässä yksilössä.

LM:n sisätilan jakaa kahtia suurella näytöllä varustettu seinä, joka rajaa kuljettajan miehittämän ohjaamon pois kahden valtaistuimen hallitsemasta matkustamosta.

Lexus LM

26-tuuman näytön lisäksi takatiloissa voi nauttia kaksi samppanjapulloa vetävästä jääkaapista, hierovista istuimista ja muusta mukavasta. Konsepti on sama kuin edustusautoissa, mutta tila-auton väljempi kori mahdollistaa luksuksen pakkaamisen paljon avarampaan tilaan.

Lexuksen mukaan ylelliset pikkubussit ovat kovassa huudossa Aasian markkinoilla.

Suurempien ihmismäärien kuljettamista varten LM:ää tehdään myös perinteisenä seitsenpaikkaisena versiona, mutta sehän on ihan tylsää.

Lexus LM

Vain Aasiaan

Ainakin alkuun vain Aasian markkinoille esiteltävä Lexus LM tarjoillaan kahtena versiona: LM 350 ja LM 300h. Näistä ensimmäinen liikkuu 3,5-litraisen V6:n voimin, jälkimmäinen taas luottaa esimerkiksi ES-mallista tuttuun 2,5-litraiseen hybridivoimalinjaan.

Teksti: Lauri Ahtiainen, lähde: Automotive News ja Jalopnik, kuvat: Lexus

Luetuimmat