3.6.2020

Ja heti perään uusiksi: Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design avaa merkin perinnemallien keräilysarjan ja viittaa jopa aikaan ennen 911:tä.

– Heritage Design ‑mallien on tarkoitus herättää mielleyhtymiä 1950-, 1960-, 1970- ja 1980-luvun klassikkoautoihin. Mikään yhtiö ei pysty välittämään näitä elementtejä nykypäivään yhtä hyvin kuin Porsche. Täytämme asiakkaidemme pitkäaikaiset toiveet ja luomme aivan uuden tuotelinjan, joka tuo tuotestrategiaamme uuden lifestyle-ulottuvuuden, kiteyttää Porschen hallituksen puheenjohtaja Oliver Blume.

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition

Viime vuosina erikoiseristä ja piensarjoista innostunut Porsche esittelee uuden Heritage Design -strategiansa näillä sanoilla, eli arkistot on valjastettu nyt saksanmarkkojen tuottamiseen lifestylen nimissä. Erikoisversion toteuttamisesta vastaavat uusi "Style Porsche" -muotoiluosasto sekä merkin ystäville tuttu Porsche Exclusive Manufaktur -erikoisosasto. Ensimmäisenä erikoismallina neljän auton keräilysarjassa nähdään Heritage Design -versio vasta pari viikkoa sitten esitellystä Porsche 911 Targa 4S:stä.

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition

992 kappaleeseen rajattu erikoismalli muistelee menneitä viidellä eri värivaihtoehdolla, kullanvärisillä logoilla ja valkoisilla tarrakuvioilla. Erityisesti Cherry Metallic -värin kanssa tarkoituksena on ollut viitata 1950-luvun ilmeeseen. Koska 911 esiteltiin vasta 1963, on inspiraatiota haettu etupyöräkoteloiden piikkikuviointiin ja moottoritilan säleikön Porsche Heritage -merkkiin Porsche 356:sta. Auton lukuisat Porsche-vaakunat muun muassa ohjauspyörässä, navansuojuksissa ja virta-avaimessa ovat puolestaan viittaus 911:n esittelyvuoteen 1963.

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition

1950-luku jatkuu sisätiloissa, sillä istuin- ja oviverhoilussa on hyödynnetty vakosamettia 356:n tapaan. Nahkaverhoilun vaihtoehtoina Heritage Designissa ovat Bordeaux'n punainen tai perusmusta, jotka on yhdistetty aina Atacama-beigen kanssa. Herkullisempia yksityiskohtia ovat mikrokuitukankainen kattoverhoilu sekä klassinen kierroslukumittari ja sekuntikello vihreällä taustavalolla. Erikoiserä ei olisi erikoiserä ilman auton numerosta kertovaa metallikilpeä kojelaudassa. Osa Heritage Design -sisäelementeistä on tulossa tarjolle myös perusmallistoon Heritage Design -varustepaketin muodossa.

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition

Mekaanisesti pohjana on tuttu 992-mallipolven Carrera 4S, joten kuusisylinterinen bokserimoottori tuottaa 450 hevosvoimaa kahden turboahtimen ansiosta. 911 Targan huippunopeus on 304 km/h ja 0–100 km/h onnistuu PDK-kaksoiskytkinvaihteiston avulla alle 3,6 sekunnin.

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition

Lisäksi auton yhteydessä esiteltiin Porsche Designin muotoilema kronografi. Kelloa valmistetaan niin ikään 992 kappaleen määrä. Ei olekaan vaikea nähdä, millä tavoin kello on inspiroitunut klassisten Porschejen mittaristosta.

Suomessa Porsche 911 Targa 4S Heritage Designin hinnat alkavat 294 514 eurosta manuaalivaihteistolla tai 300 425 eurosta PDK-kaksoiskytkinautomaatilla. Tilauskirjat ovat jo avoinna ja autojen toimitukset alkavat syksyllä.

Lähde ja kuvat: Porsche

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat