20.11.2021

Presidentti Macron suosii omiaan: panssaroitu DS 7 Crossback Élysée

DS 7 Crossback Élysée E-tense Emmanuel Macron presidentti Ranksa virka-auto

Ranskan tasavallan presidentti on suosinut maansa autoteollisuutta virka-ajoneuvojen valinnassa, eikä Emmanuel Macron poikkea linjasta. Pidennetty ja panssaroitu DS 7 Crossback Élysée on suunniteltu arvovaltaisimpaan käyttöön.

Ranskan tasavallan presidentit ovat perinteisesti suosineet maansa autoteollisuuden tuotteita virka-autoa valitessaan. Tunnetuin heistä lienee Charles de Gaulle, joka vannoi Citroën DS:n nimeen auton tuotua presidentti turvaan yli sadasta luodinreiästä ja puhjenneista renkaista huolimatta. François Mitterrand puolestaan suosi Renault Safranea ja henkilökohtaista Renault 5:tä.

DS 7 Crossback Élysée E-tense Emmanuel Macron presidentti Ranksa virka-auto

2017 virkaan astunut Emmanuel Macron suosi ensimmäisenä presidenttinä katumaasturia valitessaan virkaanastujaisiinsa DS 7 Crossbackin. Nyt yhteistyö jatkuu, sillä valtion presidentilliseen autokantaan on liittynyt DS 7 Crossback Élysée.

Élysée, viittauksena Ranskan valtioon, merkitsee DS 7 Crossbackin yhteydessä 20 senttimetrillä pidennettyä akseliväliä (2,94 m) ja koria (nyt 5,45 m). Venytys on tehty B-pilarista taaksepäin, joten kyse on vain ja ainoastaan takaistuintilasta. Samalla yhtenäinen takapenkki on vaihtunut kahteen erilliseen istuimeen ja istuinten välissä oleva käsinoja on varustettu langattomalla latausalustalla ja mukavuustoimintojen painikkeilla. Takatilat onkin suunniteltu matkustusmukavuuden lisäksi työtiloiksi. Erikoisvarusteisesta viestintäjärjestelmästä kertoo katolla oleva haineväantenni.

DS 7 Crossback Élysée on myös panssaroitu. Samalla autoon on asennettu tyypillinen määrä virka-ajoneuvon varusteita: keulalta löytyvät siniset ja punaiset vilkkuvalot sekä irroittettavat lipputangot. Tasavallan RF-tunnukset eri puolilla autoa ja 20-tuumaiset vanteet kruunaavat kokonaisuuden. Hillityt muutokset ovat tosin vaikeasti huomioitavissa ulkopuolelta, mikä on sekin osa panssariauton prioriteettejä.

DS 7 Crossback Élysée E-tense Emmanuel Macron presidentti Ranksa virka-auto

Konepellin alla DS 7 Crossback Élysée on melko tavallinen E-tense 4x4 PHEV -lataushybridi, jonka huipputeho on 300 hevosvoimaa (221 kW). Siviiliversiolle kerrotaan 59 kilometrin toimintamatka yhdellä latauksella, mutta panssarointi ja pidennys tuntunevat kulutuksessa.

DS 7 Crossback Élysée E-tense Emmanuel Macron presidentti Ranksa virka-auto

Ranskan presidentinvaalit pidetään huhtikuussa 2022. Saako presidentti Macron jatkokauden, kohoaako presidentiksi joku muu, valitaanko seuraavaksi virka-autoksi ylellinen DS 9? Sen näemme ensi jaksossa.

Lähde ja kuvat: DS Teksti: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta

Luetuimmat