25.9.2018

PSA-pakut iskussa: Vuoden pakettiautoksi Berlingo, Combo ja Partner

PSA-pakut iskussa: Vuoden pakettiautoksi Berlingo, Combo ja Partner

Hannoverin hyötyajoneuvomessuilla on valittu vuoden pakettiautoksi PSA-trio Citroën Berlingo, Opel Combo ja Peugeot Partner.

Déjà vu on vahva, sillä sähköpostilaatikkoon tippuvat lähes identtiset lehdistötiedotteet aivan peräjälkeen. Opel Combo, Peugeot Partner ja Citroën Berlingo ovat kaikki vuorollaan voittaneet International Van of the Year 2019 (IVOTY) -palkinnon, joka jaettiin Hannoverin hyötyajoneuvomessuilla. Kaikki ovat myös oikeassa, sillä PSA-konsernin mallitrio on todella selviytynyt ykköseksi yksissä tuumin.

PSA-pakut iskussa: Vuoden pakettiautoksi Berlingo, Combo ja Partner

– Olemme erittäin ylpeitä tästä palkinnosta. Voitto on myös osoitus siitä, millaisia mahdollisuuksia Groupe PSA -konserniin kuuluminen Opelille tarjoaa. Hyökkäämme sellaiseen pakettiautosegmenttiin, jossa meillä ei aiemmin ole ollut merkittävää roolia. Opelilla on nyt kaikki edellytykset kasvattaa osuuttamme pakettiautomarkkinoilla. Onkin erittäin sopivaa, että me olemme saaneet Rüsselsheimiin vastuun uuden pakettiautoalustan kehittämisestä koko Groupe PSA -konsernille, kommentoi Opelia luotsaava Michael Lohscheller.

PSA-pakut iskussa: Vuoden pakettiautoksi Berlingo, Combo ja Partner– PSA vakuuttaa useammalla kuin yhdellä tavalla. Konserni esittelee todelliset uutuudet, jotka ovat nykyaikaisia, mukavia ja täynnä tämän päivän turvallisuutta lisäävää teknologiaa. Mallisto tarjoaa ammattilaisille laajan valikoiman koko- ja moottorivaihtoehtoja - selkeästi uusi referenssi pakettiautojen maailmaan, kommentoi puolestaan IVOTY-palkinnon jakava kansainvälinen tuomaristo.

PSA-pakut iskussa: Vuoden pakettiautoksi Berlingo, Combo ja Partner

Kiitosta heltisi myös autojen uusista avustinjärjestelmistä, kuten katvealueen varoittimesta ja apukuljettajan kuolleeseen kulmaan osoittavasta kamerasta. Autot ovat tarjolla kahtena eri pituutena (4,40 & 4,75 m) ja tilankäyttöön on kiinnitetty huomiota esimerkiksi pitkien esineiden (enimmillään 3 440 mm) kuljettamiseen sekä tavaratilan leveyteen myös pyöränkoteloiden kohdalla. Tuomaristo arvostaa myös monipuolisia varustevaihtoehtoja.

PSA-pakut iskussa: Vuoden pakettiautoksi Berlingo, Combo ja Partner

PSA-pakettiautotrio sai tuomaristolta 127 pistettä, jättäen Mercedes-Benz Sprinterin kakkossijalle 96 pisteen turvin. Suomalaisväriä tuomaristossa edustaa Auto, tekniikka ja kuljetus -lehden päätoimittaja Henri Pakarinen.

Vuonna 1992 perustettu International Van of the Year on jaetaan Peugeotille ja Citroënille jo viidettä kertaa, Opelille kyseessä on puolestaan kolmas kerta palkintokorokkeella.

Lähde ja kuvat: Citroën, Opel, Peugeot

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat