5.6.2020

Ranskalaislähteet: tuleva Opel Astra saa tehdastoverikseen DS 4:n

DS 4 Opel Astra tehdas valmistuspaikka

PSA-ryhmä hyödyntänee monipuolista tehdasvalikoimaansa pallotellessaan tulevien automallien valmistuspaikkoja. Nyt Ranskaan suunniteltu DS 4 on siirtymässä Saksaan seuraavan Astran kaveriksi.

Ranskalaiset tiedotusvälineet kertovat ammattiliittojen saamien tietojen pohjalta, että kunnianhimoisesti premiumiin pyrkivän DS:n tuleva DS 4 rakennettaisiin Opelin Rüsselsheimin tehtaalla. Tehdas on pitämässä kiinni roolistaan Opel Astran kotipaikkana, joten DS 4 ja Astra pohjautunevat PSA:n EMP2-pohjalevyyn.

Opelin toimitusjohtaja Michael Lohscheller kertoikin tällä viikolla, että EMP2-alustalle rakennetaan Rüsselsheimissa myös tuleva DS-malli, kertomatta sen tarkemmin mallin nimeä tai segmenttiä.

Ranskalaislehden mukaan uusi DS 4, koodinimeltään DS 41, piti aiemmin rakentaa PSA:n Sochauxin tehtaalla itäisessä Ranskassa, mutta suunnitelmiin on tullut muutos. DS:n "yksi malli vuodessa" -strategia tarkoittaisi, että DS 4 tulee myyntiin 2021. Tänä vuonna autokaupoissa nähtäneen kookas DS 9 -edustussedan.

Aiemmin myynnissä ollut DS 4 (kuvassa) perustui Citroën C4:ään ja sen myynti päättyi 2018.

Nyt Sochauxissa keskitytään EMP2-pohjarakenteen uuteen V4-versioon, joka nähtäneen 2022 tai 2023. Tietojen mukaan V4 tuo mukanaan mahdollisuuden rakentaa täyssähköisiä malleja. PSA on aiemmin linjannut, että se toteuttaa täyssähköautot pienemmällä e-CMP-pohjarakenteella ja EMP2-pohjaiset autot sähköistetään lataushybridillä. Ammattiliittojen mukaan uusi pohjalevyversio takaa tehtaalle töitä vuosikymmeneksi. Peugeotin kotiseudulla sijaitseva tehdas on Ranskan suurin autotehdas. Tehtaalla on käynnissä 200 miljoonan euron päivityshanke.

Viime viikolla Ranskan presidentti Emmanuel Macron ilmoitti, että Sochauxin tehdas valmistaa Peugeot 3008:n tulevan malliversion ja autosta tulee tarjolle myös täyssähkömalli. Tällä hetkellä tehtaalla rakennetaan nykyisen 3008:n lisäksi Peugeot 508:aa sekä 308:aa.

Lähde: Automotive News Kuva: DS

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat