16.3.2016

Renault Talisman hinnat julki

Renault Talisman

Tyyli-ikoniksi mielivä tulokas tarjolle huhtikuussa.

Renault Talisman on näyttävä sedan. Ulkonäön omainaispiirteet ovat korkea kylkilinja, pitkä konepelti, jykevä keula, veistokselliset yksityiskohdat ja leveät takavalot.

4,8-metrisen auton akseliväli on 2,8 metriä, joten matkustamossa on väljyyttä. Tilaa on myös tavaroille, sedaniksi hyvät 608 litraa.

Renault Talisman

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ajoasetuksilla räätälöintiä

Ensikoeajossa tuli koeteltua, että jämäkkä alusta ja aktiivinen iskunvaimennus viimeistelevät luontevan ajettavuuden.

Talismanin ajoasetukset muuttavat hieman ajotuntumaa. Esimerkiksi Comfortina ohjauksesta häviää tunnokkuus. Sporttina ohjauksesta tulee jämäkämpi, nopeammin reagoiva ja kaasuvaste herkentyy.

Ajoasetukset muuttavat myös moottorin äänimaailmaa ja mittariston väritystä.

Renault Talisman

Turvallisuus edellä

Renault Talisman on saanut täydet viisi tähteä Euro NCAP- törmäystesteissä, kuten valmistajaperinteet velvoittavat.

Tulokkaassa on kattava turvavarustelu kuten hätäjarrutusjärjestelmä, etäisyysvaroitin ja mukautuva vakionopeudensäädin. Ne nostavat Talismania saksalaiskilpailijoiden rinnalle. Varusteet tosin maksavat: luetellut avustimet saa toiselta Zen-varustelutasolta alkaen 900 euron panostuksella.

Kolme moottoria

Talismaniin on aluksi tarjolla kolme moottoria. Dieselit ovat 110 tai 160 hevosvoiman tehoisia. Pienemmän jatkeeksi saa joko kuusilovisen manuaalivaihteiston tai niinikään kuusilovisen EDC-automaattivaihteiston. Väkevämmän voimanlähteen yhteydessä on aina automaattivaihteisto.

Renault Talisman

Edullisin Talisman-diesel sedanina maksaa 28 690 euroa, tyyreimmillään 43 390 euroa.

Bensiinimoottori on 200 hevosvoman tehoinen. Sillä varustettuna Talismanin kulutus satasella on 5,6 litraa ja hiilidioksidipäästöt 127 grammaa kilometrillä. Moottorin jatkeena on seitsenportainen automaattivaihteisto. Bensiiniversiona hinta alkaa 39 990 eurosta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Farkku tulee kesäksi

Talismanin moottoriksi tulee myöhemmin vielä tarjolle 150 hevosvoiman bensiinimoottori. Tämä on valittavissa kesällä, jolloin tarjolle tulee myös farmarikorinen Talisman Sport Tourer, jonka hintahaitari on 29 990–44 680 euroa.

Teksti ja kuvat: Marko Jokela

Luetuimmat