19.10.2020

Sähkö sitoo kaksipyöräisissä: Yamaha ja Fantic vahvistavat strategista kumppanuuttaan

Yamaha ja Fantic yhteistyöhön

Yamaha Motor Europe ja Fantic Motor ovat ilmoittaneet vahvistavansa strategista kumppanuuttaan. Yhteistyön tiivistäminen on seurausta sille, että Fantic Motor on hankkimassa itselleen sata prosenttia Motori Minarellin osakkeista vuoden 2020 loppuun mennessä.

Yamahan julkaiseman tiedotteen mukaan Motori Minarellin osakkeiden siirtyminen Fantic Motorin omistukseen vahvistaa synergiaetuja ja nostaa Fanticin ja Yamahan välisen kumppanuuden uudelle tasolle sekä moottorien valmistuksen että sähköisen liikkuvuuden aloilla.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Minarelli mukaan sähköisen liikkuvuuden segmenttiin

Yhteistyö hyödyntää Yamaha Motorin vahvaa korkean laadun ja valmistusosaamisen mainetta sekä Fantic Motorin innovatiivisuutta ja markkinatuntemusta. Motori Minarellille tämä antaa mahdollisuuden kasvattaa moottoriteknologian ja sähköisen voimansiirron osaamista, laajentaa tuotevalikoimaa ja tulla mukaan sähköisen liikkuvuuden segmenttiin. Kaikki tämä vahvistaa samalla Fantic Motorin kilpailukykyä mahdollistamalla Yamahan uusimpien tekniikoiden ja komponenttien hyödyntämisen tuotannossa.

Yamaha ja Fantic yhteistyöhön

Nyt julkistettu yhteistyön tiivistäminen on linjassa Yamaha Motorin maailmanlaajuisen moottorivalmistusstrategian kanssa. Tehokkuus kasvaa kun tuotantokapasiteetti optimoidaan ja vastuuta tuotannosta siirretään kullekin markkina-alueelle. Fantic Motorin ja Yamaha Motorin pitkäaikaisen kumppanuuden odotetaan antavan Motori Minarellille mahdollisuudet sekä jatkaa moottorien toimittamista nykyisille asiakkailleen että vahvistavan sen mahdollisuutta uusien toimintojen kehittämiseen ja tuotevalikoiman laajentamiseen.

Vahvat italialaiset juuret

Fantic Motor on italialainen vuonna 1968 perustettu moottoripyörävalmistaja. Aluksi se valmisti enduromoottoripyöriä ja mikroautoja. 1980-luvulla Fanticin valmistamilla moottoripyörillä menestyttiin hyvin trialissa. Vuonna 2015 valikoimiin tulivat sähköpolkupyörät.

Vuonna 1951 perustettu italialainen Minarelli oli aluksi moottoripyörävalmistaja, mutta jo vuonna 1956 se lopetti kokonaisten pyörien valmistamisen ja keskittyi pelkkien moottorien valmistamiseen moottoripyörä- ja mopoteollisuudelle. Vuonna 1967 yrityksen nimi muutettiin Motori Minarelliksi.

Yamaha ja Fantic yhteistyöhön
Nähdäänkö Fanticin sähköpolkupyörien osaamista jatkossa Yamahan väreissä, vai tarjoaako Yamaha ideoitaan italialaismerkille?

Nyt julkaistu yhteistyön tiivistäminen on mielenkiintoista, vaikka tiedotteessa ei kerrotakaan tarkemmin yhteistyön konkreettisesta sisällöstä. Erityisesti kannattaa huomioida mainittu synergiahyöty sähköisen liikkuvuuden alalla. Hyödyntääkö Yamaha jatkossa mallistossaan Fanticin kokemusta sähköpolkupyöristä? Vai onko Yamaha edellä sähkökäyttöisten ajoneuvojen tuotekehityksessä, ja tarjoaa tietämyksensä Fanticin käyttöön?

Lähde: Yamaha Motor Europen tiedote Kuvat: Yamaha

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat