20.1.2022

Satojen eurojen säästöt vuodessa – Kuluttaja-lehti vertaili autovakuutukset

Autovakuutusten keskimääräinen hintataso on Kuluttaja-lehden tuoreen vertailun perusteella hieman laskenut kahden vuoden takaisesta.

Kuluttaja-lehti teki kiinnostavan vertailun, jossa oli mukana kahdeksan eri vakuutusyhtiön lakisääteiset liikennevakuutukset ja vapaaehtoiset kaskovakuutukset. Kuluttaja-lehti arvioi vakuutusten hinnan, kattavuuden sekä asiakkaiden tyytyväisyyden vakuutuksiinsa.

Autoilijoita kenties kaikkein kiinnostavin esimerkkiasiakkaiden tiedoilla teetetyn vertailun tulos on, että kilpailuttaminen eri vakuutusyhtiöiden kesken kannattaa: säästö vuositasolla voi olla useita satoja euroja.

Kärkisijalle vertailussa ylsi If, joka tuli Kuluttajan edellisessä loppuvuoden 2019 vertailussa kolmanneksi. If oli nyt vertailun parhaimmistoa niin hinnoiltaan, bonuksiltaan kuin kaskon kattavuuden osaltakin.

Edellisen testin voittaja Turva putosi toiseksi, kolmantena oli nyt Pohjola Vakuutus.

Vertailun perusteella keskiarvohinta liikennevakuutukselle ja kaskolle ensimmäisen vuoden alennuksella on 716 euroa ja ilman alennusta 755 euroa. Edellisessä vuoden 2019 vertailussa vastaavat keskihinnat olivat 740 ja 770 euroa. Autovakuutusten keskimääräinen hintataso on näin ollen hieman laskenut kahden vuoden takaisesta.

Kuluttaja kuitenkin muistuttaa, ettei kannattaa tuijottaa vain euromääriä, vaan selvittää itselleen millaisia ehtoja vakuutuksiin sisältyy, kuten miten kattavia ne ovat, kuinka suuri on korvauskatto ja kauanko täysien bonusten kertyminen kestää.

Vertailun tulos kokonaisuudessaan Kuluttaja-lehden numerossa 1/2022, joka ilmestyi 19.1.

Teksti: Marko Jokela Kuva: Shutterstock 

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat