8.2.2021

Selvitys: parhaat paikat myydä käytetty auto Uudellamaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla

autot

Tori.fi jakoi dataansa käytettyjen autojen myyntimääristä ja hinnoista maakunnittain. Yhteensä palvelun kautta viime vuonna myydyksi merkittiin autoja yli 90 miljoonan euron edestä.

Käytettyjen tavaroiden kauppapaikka Tori.fi julkaisi selvityksen viime vuonna heidän palvelunsa kautta toteutuneiden autokauppojen kokonais- ja keskihinnoista, sekä myyntimääristä. Tämän datan perusteella parhaat maakunnat autojen myyntiin olisivat Uusimaa ja Pohjois-Pohjanmaa.

Uudellamaalla myydyksi merkattuja yksityishenkilöiden autoilmoituksia oli kaikkiaan 6 488 kappaletta, joiden myynti oli yhteensä yli kolmetoista miljoonaa euroa. Keskihinta oli 2 221 euroa, joka oli Suomen kolmanneksi korkein.

Toiseksi eniten autoja myytiin Pohjois-Pohjanmaalla. 5 368 auton kokonaismyynti oli noin 8,6 miljoonaa euroa. Keskihinta oli tosin 1 766 euroa, joka oli 131 e alle maan keskitason. Kolmanneksi eniten autoja myytiin Pohjois-Karjalassa, jossa myyntimäärä oli 4 783 autoa. Lähes saman verran, ainoastaan 37 autoa vähemmän myytiin Varsinais-Suomessa, joka kuitenkin peittosi Pohjois-Karjalan euromäärissä lukemin 8,6 miljoonaa vastaan 7,4 miljoonaa.

Vähiten Torin kautta käytettyjä autoja myytiin Ahvenanmaalla, jossa palvelun kautta autoja myytiin ainoastaan kolme. Manner-Suomessa tilaston häntäpäähän jäi Keski-Pohjanmaa (273 kpl), Pohjanmaa (731 kpl) ja Kainuu (1 454 kpl).

Korkein keskihinta autoilla oli Keski-Pohjanmaalla, 2 416 e. Uudenmaan edellä toiseksi suurin keskihinta oli Kainuussa, 2 379 e. Pienimmät keskihinnat olivat Etelä-Karjalassa (1 662 e), Kanta-Hämeessä (1 699 e) ja Pohjois-Karjalassa (1 719 e).

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kysynnässä ja tarjonnassa eroja

Kaupunkitasolla eniten autokauppaa Torissa tehtiin Helsingissä, Tampereella, Espoossa, Vantaalla ja Turussa. Eniten autoja tarjolla on kuitenkin Oulussa, toiseksi eniten Helsingissä ja kolmanneksi eniten Joensuussa, eli kysynnän ja tarjonnan suhteessa on huomattaviakin eroja paikkakuntien välillä.

Suhteessa asukaslukuun eniten käytettyjen autojen kauppaa käytiin Pohjois-Karjalassa, jossa ladattiin myös keskimääräisesti eniten autoilmoituksia. Maakuntakeskus Joensuussa ladattiin myös yli 50 000 asukkaan kaupungeista eniten ilmoituksia koko Suomessa.

Lähde: Tori Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Luetuimmat