2.8.2018

Škoda Karoq Scout – veisitkö tämän katumaasturin maastoon?

Škoda Karoq Scout

Škoda laajentaa Karoq-mallistoaan. Tuorein lisäys on odotetusti nelivetoinen Scout. Uutuus esitellään virallisesti Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa.

Pian esittelyvuorossa oleva Škoda Karoq Scout on Octavia ja Kodiaq -kaimojensa tapaan vakiona nelivetoinen. Muuhun Karoq-mallistoon verrattuna sen luvataan olevan myös maastokelposempi

Rehellisyyden nimissä on todettava, että maasturista ei vielä näillä eväillä voi puhua, vaikka uutuuden ajoasetusten joukosta maastoajoasetus löytyykin. Kohennus etenemiskykyyn toki sekin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kolme moottoria tarjolla

Škodan tarjoaa uutuutensa moottorivaihtoehdoiksi kolme taloudellista ja vähäpäästöistä moottoria. 110-kilowattisen (150 hv) 1.5 TSI -bensiinimoottorin ja 7-vaihteisen DSG-vaihteiston yhdistelmän ohella saatavissa on kaksi 2.0 TDI -dieselmoottoria.

Niistä arkisempi on teholtaan 110 kW (150 hv), jonka yhteydessä on vakiona 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto tai 7-vaihteinen DSG-vaihteisto. Väkevämpi versio puolestaan on teholtaan 140 kW (190 hv).  Tämän moottorin yhteydessä tarjolla on vain 7-vaihteinen DSG-vaihteisto.

Škoda Karoq Scout

Yksityiskohtia piisaa

Kromatut ja hopeanväriset korielementit, pyöränaukkojen reunakaaret ja antrasiitinväriset ja 18-tuumaiset kevytmetallivanteet ovat osa  Scoutin muun muassa meneväksi ja urheilulliseksi kehuttua ulkonäköä. Tarjolla on myös tuumaa suuremmat vanteet, jotka lisäävät näyttävyyttä, mutta nakertavat myös ennakkotiedoissa hehkutettua offroad-henkeä.

Tummennetut lasit ovat niin ikään kaupunkiautoon helpommin miellettäviä visuaalisia virityksiä.

Sisätiloissa istuinverhoilua on viilattu uuteen uskoon näyttävyyden ehdoilla. Ohjauspyörä on verhoiltu nahalla ja varustettu monitoiminapein. Tunnelmavalaistuksen sisältävä led-valopaketti kuuluu myös vakiokattaukseen.

Škoda Karoq Scout

Lisävarusteita tarjolla

Jos varustelusta jää vielä uupumaan jotain oleellista, tarjoaa valmistaja lisävarustelistan selailtavaksi.

Personointiin sopivaa lääkettä ovat esimerkiksi digitaalinen Virtual Cockpit -mittaristo, joka voidaan mukauttaa omien mieltymysten mukaiseksi.

Kuten arvata saattaa, sisältää tämäkin uutuus muun malliston tapaan Simply Clever -ratkaisuja ja tavaroiden säilytysmahdollisuuksia. Niistä maininnan arvoinen on ainakin sähkötoiminen takaluukku, joka avautuu ja sulkeutuu myös heilauttamalla jalkaa takapuskurin alla.

Lähde ja kuvat: Škoda

Luetuimmat