25.5.2016

Škoda pyörävarkaiden perässä – viraalivideolle sataa palkintoja

Škoda pyörävarkaiden perässä

Škoda pyörävarkaiden perässä kuulostaa tilaisuudelta automainokselle, mutta valmistaja on oikeasti kiinnostunut myös pyöräilystä.

We Love Cycling -verkkojulkaisua pyörittävä Škoda on saanut useita palkintoja pyörävarkauksiin kohdistuvasta viraalivideostaan. Pyörävarkauksien Euroopan-mestaruuskilpailuksi naamioidussa videossa eurooppalaiset pääkaupungit kamppailevat siitä, missä pyörä varastetaan ensimmäisenä. Oranssi polkupyörä pysäköidään keskelle kaupunkia ilman lukkoa, mitaten aikaa koska pyörä saa uuden omistajan. Kolme "finalistikaupunkia" ovat Praha, Rooma ja Amsterdam.

Videon käänne on sen tapa juhlistaa voittajasuoritusta pyörästä laukeavalla väripanoksella sekä fanfaaria soittavalla vaskitriolla. Juhlinta tosin säikäyttää potentiaaliset pyörävarkaat, tai siis voittajat, usein tiehensä. Viraaliarvon saavuttanutta videota kiitellään sen tavasta käyttää huumoria pyörävarkauksien käsittelyyn.

Tsekkiläisten mainospalkintojen lisäksi viraalivideo on saanut brittiläisen D&AD-järjestön Puinen Kynä -palkinnon ja New Yorkissa Digidayn palkinnon parhaasta videon käytöstä.

Lähde ja kuva: Škoda

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat