8.4.2020

SL palaa Mercedeksen mallistoon 2021 – miten klassikko keksitään uudelleen?

SL palaa Mercedeksen mallistoon 2021

Mercedes-Benzin edustuksellinen avomalli SL ei juuri esittelyjä kaipaa, mutta hunningolle jätetty malli kaipaa uuden kulman ennen paluutaan 2021.

Mercedes-Benz SL on jäänyt viime vuosina muun muassa S-sarjan avomallin varjoon, eikä klassikko ole pysynyt erityisen relevanttina edes luksusautomarkkinoiden rajatussa ympäristössä. Seuraavaa SL:ää, koodiltaan R232, odotetaan kuitenkin vuodelle 2021, erityisesti, kun Mercedes on karsimassa S-sarjan kaksioviset versiot osana tiukkaa kulukuuria.

Tietojen mukaan SL palaa juurilleen ja siirtyy takaisin avattavaan kangaskattoon, merkiten avattavien kovakattojen trendin lopullista päättymistä. Ratkaisun taustalla on uusi alumiininen perusrakenne, joka tuo tarvittavan korinjäykkyyden ilman painavan katon tuomaa lisäjäykkyyttä. Auto jakanee perusrakenteensa seuraavan sukupolven AMG GT:n kanssa. Autocar arvelee, että S-sarjan kaksiovisten lisäksi myös E-sarjan kaksioviset väistyvät SL:n tieltä.

– Vastuun paino on raskas, mutta mitä me teemme on hyvällä tolalla. Viemme täysin alumiinisen SL:n takaisin juurilleen: entistä urheilullisempi, mutta myös parempi arkikäytössä, kiteytti Carille puhunut AMG-johtaja Tobias Moers.

Konepellin alta uudesta SL:stä löytynee Euro 7 -luokiteltu V8 ja tarjolle tullee myös SL73:ksi ristitty lataushybridi, joka yhdistää 630 hevosvoiman ahdetun V8:n sähkömoottoreihin, tarjoten noin 800 hevosvoiman järjestelmätehon ja sähkömoottorin avulla toteutetun nelivedon.

SL palaa Mercedeksen mallistoon 2021

Suunnitelmissa saattaa olla myös fiinimpi ja mukavampi Maybach-versio, johon viitattiin jo hulppealla Vision Mercedes-Maybach 6 -avokonseptilla.

Lähde: Autocar Kuvat: Mercedes-Benz

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat