21.9.2017

Suosikin uudet muunnokset: Škoda Kodiaq Scout ja Sportline

Škoda Kodiaq Scout

Vaikka katseet ovat monella jo Škoda Karoqissa, on isoveli Kodiaqin mallistossa vielä täydennettävää.

Vaikka Škodan ykkösviestinä Frankfurtin autonäyttelyssä oli pian saapuva kompakti crossover Karoq, oli valmistajalla asiaa myös isomman Kodiaqin mallistosta. Škoda Kodiaq Scout ja Škoda Kodiaq Sportline tuovat tarjolle kaksi erilaista tulkintaa tsekkivalmistajan isosta maasturista.

Škoda Kodiaq Scout

Hiukan seikkailuhenkisempi Škoda Kodiaq Scout on varustettu aina nelivedolla ja huonon tien paketilla. 194 mm maavaran ansiosta tsekkimaasturin lähestymiskulma on 20,1°, ramppikulma 21,3° ja jättökulma 22,8°. Mattahopeiset kattokaiteet, sivupeilien kotelot ja alleajosuojat edessä ja takana tuovat tutulle maasturille hiukan ulkoiluhenkisemmän ulkoasun. Varusteista johtuen Scout on myös 9 mm tavallista Kodiaqia pidempi. Vanteina Scoutissa ovat 19-tuumaiset Crater-alumiinivanteet.

Sisätiloissa Scout-logo löytyy hanskalokeron kannesta sekä uudesta Alcantara-istuinverhoilusta. Saarnipuusta valmistetut paneelit koristavat kojelaudan lisäksi oven verhoilua. Viihdejärjestelmä on sekin oppinut näyttämään ohjauskulman, kompassin, korkeusmittarin sekä öljyn- ja jäähdytysnesteen lämpötilat.

Škoda Kodiaq Scout nähdään Suomen tiekuvassa jo tämän syksyn aikana.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Myös urheiluhengessä

Škoda Kodiaq Sportline

Scout-version lisäksi mallisto täydentyy Škoda Kodiaq Sportlinellä, joka piristää katumaasturin ulkonäköä urheilullisin mustin yksityiskohdin. Yön väriä on lisätty keulamaskiin ja sivupeilien koteloihin, mustien kattokaiteiden ollessa lisävaruste. Sportline saa myös uuden takapuskurin. Pyöränkaaria täyttämässä Sportissa ovat joko 19-tuumaiset Triglav-vanteet tai lisävarusteiset 20-tuumaiset Vega-vanteet.

Škoda Kodiaq Sportline

Matkustamossa Sportline erottautuu Alcantara-verhoilluin urheiluistuimin. DSG-automaatilla varustetut Sportlinet saavat vaihteiden vaihtolavat ratin yhteyteen ja hanskalokeroa koristaa Scoutin tavoin malliversiosta kertova Sportline-logo. Urheilullisemman malliversion viihdejärjestelmä osaa näyttää öljyn- ja jäähdytysnesteen lämpötilan lisäksi kiihtyvyyden ja ahtopaineen, mutta tarjolla on myös hätävarjelun liioittelua hipova kierrosaikalaskuri.

Škoda Kodiaq Sportline nähdään Suomessa vasta ensi vuoden puolella.

Lähde ja kuvat: Škoda

Luetuimmat