6.10.2017

Tallink Siljan laivoilla ensimmäisenä maailmassa vastuullisia merenherkkuja

Kuva: Tallink Silja

Päätyykö lautasellesi laivalla silliä tai katkarapuja? Tallink Silja tarjoaa ensimmäisenä laivayhtiönä maailmassa vastuullisesti pyydettyjä merenherkkuja.

Ajatteletko ruoan vastuullista tuotantoa herkutellessasi laivan buffetissa? Mietitkö, miten Toast Skagenisi katkaravut ovat elämänsä eläneet?

Ympäristötietoisuuden kasvu on nouseva trendi, johon on nyt tartuttu myös laivayhtiöissä. Suomi ja Tallink Silja kantavat edelläkävijän viittaa, mitä tulee sillien ja katkarapujen vastuulliseen pyyntiin laivalla.

Tallink Siljalle on ensimmäisenä laivayhtiönä maailmassa myönnetty MSC-sertifikaatti. Tunnustus tarkoittaa, että MSC-logolla merkittyjen tuotteiden, tällä hetkellä siis katkarapujen ja sillien, alkuperä on jäljitettävissä vastuulliseen kalastusyritykseen saakka. Merenelävät ovat siis peräisin kestävästä kalakannasta ja pyydetty vastuullisilla menetelmillä.

Sertifioidut laivat ovat Silja Serenade, Silja Symphony, Baltic Princess, Galaxy ja Silja Europa. Näillä laivoilla syödään vuosittain noin 22 000 kiloa sillejä ja 160 000 kiloa katkarapuja.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

WWF: kaupat ja ravintolat MSC-sertifioituihin vaihtoehtoihin

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd on tyytyväinen Tallink Siljan vastuullisuuskehitykseen.

– Tallink Silja pyrkii noudattamaan kestävän kehityksen periaatteita ja ohjaamaan asiakkaitaan tekemään vastuullisia kalavalintoja. MSC on maailman luotettavin ympäristösertifikaatti vastuullisesti pyydetylle kalalle ja tarkoituksenamme on saada se tulevaisuudessa kaikille Itämerellä liikennöiville laivoillemme, Nöjd sanoo.

Tallink Silja tekee yhteistyötä WWF:n kanssa ja päättää kalahankinnoista WWF:n Kalaoppaan perusteella.

– Globaalisti kalakantojen tilanne on todella huolestuttava ja WWF suositteleekin, että tuontikalojen kohdalla kauppojen ja ravintoloiden tulisi siirtyä MSC-sertifioituihin vaihtoehtoihin, WWF Suomen suojeluasiantuntija Matti Ovaska kertoo.

Tallink-konserni on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista.

Lähde ja kuva: Tallink Silja Oy

Lue lisää:

Luetuimmat