23.10.2022

Tästäkö kahvikansalle? Lataushybridi Wey Coffee 01 pian myyntiin Saksassa

Wey Coffee 01 lataushybridi Kiina Great Wall Motors

Wey Coffee 01 on Great Wall Motorsin premiumosaston kookas lataushybridikatumaasturi, jonka myynti Euroopassa alkaa pian.

Wey Coffee 01 on näyttävä ilmestys Pariisin autonäyttelyn halleissa. 4,87 metriä pitkä katumaasturi on nostettu korkeammalle alustalle ja se on makean turkoosi. Kromikeula tuo mieleen Euroopassa nähtävät Genesikset, eikä se ole röyhkeydessään kovin kaukana Audin, Lexuksen tai BMW:n nykylookista.

Wey Coffee 01 lataushybridi Kiina Great Wall Motors

Lataushybridin järjestelmäteho on 350 kW (476 hv) ja Wey Coffee 01 kiihtyy 0–100 km/h 5,0 sekunnissa. 40 kilowattitunnin akku on pienten sähköautojen kokoluokkaa ja yhdellä latauksella auton WLTP-toimintamatka on 146 kilometriä. Lataaminenkin onnistuu 50 kW huipputeholla. 2,0-litrainen bensiinimoottori tuottaa yksikseen 150 kW (204 hv) ja sen parina on yhdeksänvaihteinen kaksoiskytkinautomaatti. Lisäksi Weyssä on 110 kW (150 hv) sähkömoottori vaihteistossa ja 135 kW (184 hv) sähkömoottori taka-akselilla.

Wey Coffee 01 lataushybridi Kiina Great Wall Motors

Myöskään varustelussa ei tarvitse tinkiä. On tuulilasin heijastusnäyttöä, kasvojen tunnistusta, eleohjausta ja älypuhelinsovellusta  Coffee-nimitys viittaa sekä Weyn käyttämään tietoviihdejärjestelmään että autojen maailmanlaajuiseen rooliin. Wey itsessään on Kiinan myyntitilastoissa loistavan Great Wall Motorsin premiummerkki. Wey muuten on ottanut nimensä Great Wall Motorsin perustajalta, Jack Weyltä.

Wey Coffee 01 lataushybridi Kiina Great Wall Motors

Sisällä autossa tilaa on herraskaisesti. Materiaalit ovat hyvää keskitasoa, eli sisustan keinonahat ovat hienoisesti muovisen tuntuiset. Värivaihtoehdot tosin ovat rohkeita. Ergonomisesti ohjaamo on kuin mistä tahansa vuoden 2022 katumaasturista, eli nappeja on karsittu ison kosketusnäytön tieltä.

Wey Coffee 01 lataushybridi Kiina Great Wall Motors

Wey Coffee 01 saapunee alkuvuodesta myyntiin Saksassa, jossa auton hinta on alkaen 55 900 euroa. Hiukan Coffee 01:n jälkeen saapuu myös pienempi Coffee 02. Myös muita maita on jo suunnitelmissa. Jotain aikeista kertoo sekin, että Wey Coffee 01 osallistui ja pärjäsi hienosti myös Euro NCAP -testeissä.

Ehkä 2024 kiinalainen kahviauto nähdään myös maailman eniten kahvia juovan kansan markkinoilla.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat