23.12.2015

Teslaan kisainen lähtöavustin ohjelmistopäivityksellä

Onko jarruja vasten tempomisesta hyötyä sähköautoilun pioneerille?

Tesla Model S:n uusin ohjelmistoversio (Version 7, release 2.9.40) tuo P85D- ja P90D-mallien omistajille uutena ominaisuutena Launch Mode -lähtöavustimen. Järjestelmä toimii muista urheilullisemmista autoista tuttuun tapaan, antaen auton valmistautua nopeaan lähtöön jarruja vasten.

Käytännössä avustin tuntuu siis siltä, kuin auto pyrkisi raivoissaan liikkeelle, jarrujen pitäessä kiinni kaulapannasta. Kun kuljettaja vapauttaa jarrun, auto singahtaa liikkeelle tavallista kiihdytystä nopeammin, sillä moottori on valmiiksi parhaalla vääntöalueella.

Näin myös Teslan Launch Modessa. Uuden ominaisuuden vaikutus on kuitenkin huomattavan vähäinen, sillä toisin kuin polttomoottorit, sähkömoottorit tuottavat maksimivääntönsä välittömästi. Yhdysvaltalaisen Drag Times -lehden testissä voimiensa tunnossa tempova Tesla P90D selvitti kiihdytyksen nollasta 60 mailiin tunnissa (0-98 kilometriä tunnissa) parhaimmillaankin vain 0,04 sekuntia nopeammin, 2,82 sekunnissa. Myös varttimailin tulos oli samansuuntainen, 11,26 sekuntia loppunopeudella 118,7 mailia tunnissa, parannuksen ollessa 0,06 sekuntia ja 0,4 mailia tunnissa.

Lähde: Drag Times

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy