24.8.2020

Tietoja tihkuu: uusi Volkswagen Passat 2023 keskittyy monikäyttöisyyteen, sähköversio tulossa

Volkswagen Passat B9

Volkswagenilla ilmeisesti harkittiin koko Passatin tulevaisuutta, mutta kulmakivi saa vielä jatkoa.

Seuraava Volkswagen Passat saapuu 2023 brittilehti Autocarin saamien tietojen mukaan. VW:n johdossa oltiin keskusteltu klassikkomallin tulevaisuudesta VW-ryhmän pääjohtaja Herbert Diessin arveltua, että makeammin muotoiltu Arteon ja hyvän vastaanoton saaneet sähköiset ID.-mallit, erityisesti myös farmariversiona saapuva ID Vizzion, voisivat korvata Passatin mallistossa.

– En ole varma, tarvitsemmeko kolmea samankokoista mallia, jotka kilpailevat samassa segmentissä. Meidän täytyy tarkastella, miten etenemme Passatin kanssa, kommentoi Diess ennen uuden Passatin hyväksyntää.

Ilmeisimmin Passat on kuitenkin saanut vankkaa kannatusta Volkswagenin Kiinan toiminnoilta, joka myy sekä eurooppalaista että yhdysvaltalaista Passatia eri myyntikanavissaan.

Volkswagen Passat B9

Seuraavan polven VW Passat siirtyy MQB-pohjarakenteeseen nyt myös Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Auto jakaa peruskomponenttinsa Škoda Superbin kanssa ja Škoda rakentanee autolle myös uuden tehtaan. Tuolloin Passatin valmistus siirtyy pois Saksan Emdenistä tehdäkseen tietä ID.4-sähköcrossoverille, jonka valmistusta suunnitellaan Zwickaun lisäksi Emdenissä 2022 alkaen.

Sisäpiirilähteiden mukaan uuden B9-polven Passatin muotoilu on sekin kynäilty. Ulkokuori viittaa aiempaa monipuolisempaan autoon, joka panostaa tiloihin ja kuljetuskykyyn. Ajatuksena on, että Arteon ja tuleva ID Vizzion -pohjainen sähköauto saavat kilvoitella enemmän tyyliä arvostavien euroista. Farmarimalli jatkaa Passat-mallistossa, samoin Alltrack, mutta vielä ei ole selvää, siirtyisikö Passatin sedan Superbin hengessä liftback-koriin. Tilaa on haettu joka tapauksessa pidemmällä akselivälillä ja leveämmällä raidevälillä.

1973 esitelty Volkswagen Passat ylitti vuosi sitten 30 miljoonan myydyn auton rajan, ollen toiseksi suosituin VW heti Golfin jälkeen.

Lähde: Autocar Kuvat: Volkswagen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat