23.12.2020

Toyota pysäyttää tuotannon etuajassa Britanniassa ja Ranskassa virushuolien takia

Toyotan joulutauon piti alkaa vasta jouluaattona, mutta yhtiö pysäyttää Britannian ja Ranskan tuotantolaitoksiaan jo nyt koronaviruksen aiheuttamien logistiikkahaasteiden takia.

Toyota on pysäyttänyt Ranskan ja Iso-Britannian tehtaansa etuajassa. Varsinaisesti tehtaiden joulutauon piti alkaa vasta jouluaattona, mutta rajamuodollisuuksissa tapahtuneet muutokset viime päivinä saivat japanilaisyhtiön keskeyttämään tuotannon etuajassa.

Rajasulut ja muutokset toimintatavoissa ovat johtuneet koronaviruksen uudesta helpommin leviävästä mutaatiosta, joka on saanut myös esimerkiksi Suomen keskeyttämään lentoliikenteen Britanniaan.

Toyotalle rajaongelmat merkitsevät ongelmia osien saatavuudessa. Yhtiö valmistaa Corollaa Englannin Burnastonissa ja Yarista Ranskan Valenciennesissa. Lisäksi Toyotalla on moottoritehdas Walesin Deesidessä.

Näillä näkymin Britanniassa olevat tuotantolaitokset aloittavat tuotannot uudelleen 5. tammikuuta ja Valenciennesissä työt käynnistyvät jälleen jo 29. joulukuuta.

Hondan Swindonin tehdas valmistaa Civiciä ja on suunnitellusti tauolla 23. päivästä alkaen aina tammikuun 3. päivään saakka, joten logistiikkahäiriöt eivät ole vaikuttamassa sen toimintaan.

Lähde: Automotive News Kuva: Eetu Kokkonen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat