23.4.2017

Tulevaisuuden tunnelmissa – Audi ja Volkswagen sähkövisioidensa parissa

Audi ja Volkswagen sähkövisioidensa parissa

Nähtävästi sähkön lisäksi tulevaisuus kuuluu myös crossovereille.

Shanghain autonäyttelyn kunniaksi Volkswagen ja Audi ovat esitelleet uusimmat visionsa merkkien sähköisistä lähivuosista. Ilosanoma on tuttua jo monista aiemmista konsepteista, joten nyt kyseessä ovat lähinnä uusiin asuihin puetut versiot tutuista teemoista. Myös Škoda esitteli hyvin samankaltaisen tulkinnan teemasta Vision E -konseptin muodossa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Audi e-tron Sportback concept

Audi ja Volkswagen sähkövisioidensa parissa

Audi e-tron Sportback on linjakkaampaan koriin istutettu versio valmistajan aiemmasta e-tron-konseptista. Audin pääjohtaja Rupert Stadler lupailee, että e-tron saapuu tuotantoon 2018 ja e-tron Sportback seuraa sitä vuonna 2019. Luvassa olisi 500 kilometrin toimintamatka yhdistettynä "tunteellisiin coupé-linjoihin".

Teknisesti Audi e-tron Sportback noudattelee merkin visioita tulevaisuuden voimalinjoista, eli kyseessä on aina kolmella sähkömoottorilla toteutettu neliveto. Etuakselista vastaa yksi sähkömoottori, kummankin takarenkaan saadessa omat moottorinsa. Luvassa on noin 430 hevosvoimaa (320 kW), joka voidaan tarvittaessa nostaa noin 496 hevosvoimaan (370 kW) tehotilassa. 0–100 km/h kiihdytyksen pitäisi hoitua parhaimmillaan 4,5 sekunnissa. Nestejäähdytetyn akuston kapasiteetti on 95 kilowattituntia.

Kurvikkaan katon ja sähköautovisioiden lisäksi e-tron Sportback sisältää koko joukon konseptimagiaa, kameroiden korvatessa sivupeilit ja auton ollessa täynnä kiehtovia valoratkaisuja lasereista orgaanisiin ledeihin. Audin mukaan 4,9 metriä pitkä e-tron Sportback sijoittuu mallistossa lähelle A7:n lähituntumaan. Akseliväliä konseptiautolla on 2,93 metriä. Jos asenteelliset vanteet näyttävät komeilta, ei ihme: niiden koko on peräti 23 tuumaa.

https://youtube.com/watch?v=lRuWEhwxAc8

Volkswagen I.D. Crozz

Audi ja Volkswagen sähkövisioidensa parissa

Volkswagenin I.D.-konseptiautoperhe täydentyi nyt Crozz-crossoverilla. Vuonna 2020 saapuva sähköcrossover lupailee tuttuun tapaan 500 kilometrin toimintamatkaa. Voimalinjana autossa on 300 hevosvoiman neliveto, jolla saavutetaan 180 km/h huippunopeus.

I.D.-hengessä mukaisesti auto toimii myös esittelyalustana erilaisille uusille tekniikoille. Autonomisen ajon mahdollistava I.D. Pilot -tila kytketään painamalla ohjauspyörässä olevaa VW-logoa kolmen sekunnin ajan.

Pienemmän I.D.-kaupunkiautokonseptin tavoin I.D. Crozz on samalla osoitus siitä, miten sähköisellä voimalinjalla saavutetaan suuremmat sisätilat pienemmässä paketissa. Volkswagenin mukaan auto on reilusti Tiguan Allspacea pienempi, mutta siinä on samat sisätilat. Huomiota on kiinnitetty myös istuinten muokattavuuteen, tavaratilaan ja sähköisesti avattaviin oviin.

Volkswagenin mukaan I.D. Crozz toteuttaa sen uutta brändistrategiaa "Teemme tulevaisuudesta totta".

https://youtube.com/watch?v=Lh83nBnBaMU

Lähde: Audi, Volkswagen Kuvat: Audi, Volkswagen

Luetuimmat