1.1.2021

Tulevan vuoden autoväritrendejä: kiinnostaisiko päivitetty beige?

Tulevan vuoden autoväritrendejä: kiinnostaako päivitetty beige?

Saksalainen kemian jättiyhtiö BASF on koonnut jälleen veikkauksiaan tulevan vuoden autoväritrendeistä. Euroopassa luotetaan päivitettyyn beigeen, Aasiassa sosiaaliseen vihreään ja Pohjois-Amerikassa hienostuneeseen metalliharmaaseen.

Saksalaisen kemiajätti BASF:in osasto BASF Coatings on jälleen koonnut yhteen arvioitaan tulevan vuoden autoväritrendeistä ja niiden perusteluista. Autoalan alihankkijana tunnettu BASF Coatings on toki ideaaliasemassa väritrendien analysoinnissa, mutta täytyy silti muistaa, että värivaihtoehdon saapuminen automallistoon on vuosien hanke, joten ihan vielä ei kannata odotella syksyn muotivärien saapumista myös autokauppaan.

Tulevan vuoden autoväritrendejä: kiinnostaako päivitetty beige?
Asiantuntijabeigen lisäksi Euroopassa ja Lähi-Idässä suositaan väriyhtiön mukaan tummaa metalliharmaata sekä mintunvihreää metallisävyä.

BASF arvioi, että Euroopan ja Lähi-idän markkina-alueella (EMEA) kuumin väriskeema on nimeltään "Pundits solution", asiantuntijaratkaisu. Kavereiden kesken klassinen beige on yhtiön mukaan täysin neutraali, mutta aiempaa lämpimämpi tulkinta 1970-luvun väriklassikosta. Pintaan on lisäksi lisätty kultahileitä, jotta sävyn kimallus korostaa värin lämpöä ja tuo siihen säväyttävää outoutta.

BASF:n mukaan EMEA-alueen uusiin väreihin liittyy nuoremman polven pyrkimys olla radikaali olematta varsinaisesti shokeeraava. Meillä nähtäviin väritrendeihin kuuluvat myös tummanharmaa Hiatus Grey sekä mintunvihreän metallisävy Intron Green.

– Olemme ajassa, jossa mikään ei ole ennallaan. Saatamme viitata vanhoihin väreihin, mutta lisätä jotain uutta, jotain erilaista. Tämä kokoelma ohjelmoi maailmaa uudelleen, kiteyttää Automotive Color Designin EMEA-alueen johtaja Mark Gutjahr.

Tulevan vuoden autoväritrendejä: kiinnostaako päivitetty beige?
Dark Seltzer on Pohjois-Amerikan nouseva trendi.

Myös Aasian ja Pohjois-Amerikan arvioidut väritrendit ansaitsevat maininnat. Pohjois-Amerikan alueella kuumin uusi autoväri tulee BASF Coatingsin mukaan olemaan Dark Seltzer, melko tumma ja teksturoitu sävy, joka kiiltää hiukan tyypillistä vähemmän.

Tulevan vuoden autoväritrendejä: kiinnostaako päivitetty beige?
Aasiassa johtavana värinä nähdään vihreä Social Camouflage.

Aasiassa puolestaan johtavana väritrendinä nähdään Social Camouflageksi, sosiaaliseksi maastokuvioinniksi, nimetty vihersävy, jossa on häivähdys sinistä. Katselukulmasta riippuen väri voi olla savuisa ja se on keskitumma. BASF Coatingsin mukaan värin kantavia ajatuksia on ihmiskeskeisyys ja luonnollisuus, unohtamatta tulevaa. Social Camouflagen lisäksi Aasian autoväreissä nähdään violettiin häivähtävä tummanharmaa Unknown Metal (Tuntematon metalli) ja vihreän kanssa makeasti pelaava Dream Fighter, suorastaan oranssiin taittuva kuparisävy. Väreillä haetaan joustavia asenteita tulevaan ja tekemiseen. Mustaa ja valkoista vaikeammin lokeroitavat värit muistuttavat enemmän inhimillisiä tunteitamme.

Lähteet: Automotive News, BASF Coatings Kuvat: BASF Coatings

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat