16.9.2015

Tulossa: Kia Sportage ja Optima uudistuvat

Kian osaston eurooppalaisittain kiinnostavin parivaljakko Frankfurtin autonäyttelyssä on ehdottomasti Sportage ja Optima.

Kian osaston kiinnostavin parivaljakko Frankfurtin autonäyttelyssä on ehdottomasti Sportage ja Optima. Uutta on luvassa molempiin. Miedommin päivitetty Kia Cee'd on nähty jo useampaan otteeseen, mutta valmistajansa osastolla sekin sai lähes uutuuden veroista huomiota.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Linjakas Sportage

Valmistajansa mukaan neljännen sukupolven Sportagen tunnuspiirteenä on rohkea ja edistyksellinen muotoilu, joka huokuu voimaa ja ketteryyttä. Edelleen ainakin silmämääräisesti näppärän kokoiseksi arvioitu kaupunkimaasturi on jatkossa muodoltaan virtaviivaisempi.

Sisältä uudistunut Sportage on yksinkertainen ja moderni. Valmistajan esittelypuheissa korostuu myös uudistuksen myötä kohenevaksi luvattu laatuvaikutelma, mutta sen tarkempi arviointi jää odottamaan koeajoa.

Valmistajan mukaan odotettavissa on myös parannuksia muun muassa käytettävyyteen, mukavuuteen ja turvallisuuteen.

Päivitetyn Kia Sportagen muotoilusta on vastannut valmistajan oma muotoilukeskus  Euroopassa. Myynti alkaa Euroopassa vuoden 2016 ensimmäisen neljänneksen aikana.

Optima Euroopan mausteilla

Ensimmäistä kertaa Eurooppalaisille markkinoille suunnatuilla varusteratkaisuilla varustettu Kia Optima on valmistajansa mukaan tärkeässä roolissa uusien asiakkaiden houkuttelemisessa merkin vaikutuspiiriin.

Optiman kohdalla uudistukset ovat jokseenkin maltillisia. Uutuus pyrkii ratsastamaan mallin kolmannen sukupolven viitoittamalla tiellä, vaikka esikuvan ensiesittelystä on kulunut jo viisi vuotta.

Uutta on nyt luvassa muotoihin niin sisällä kuin ulkonakin. Matkustajia ilahduttavat mukavuutta kohentavat lisäsentit mitoissa. Myös teknistä päivitystä on odotettavissa muun muassa voimalinjaan.

Ensimmäiset päivityksen läpikäyneet Optima-mallit saapuvat eurooppalaisten asiakkaiden kokeiltaviksi vielä kuluvan vuoden aikana.

Miljoona myytyä cee'diä

Kian eurooppalainen myyntivaltti cee'd päivittyy maltillisesti. Aavistus uutta on luvassa vaihteistovaihtoehtoihin, käyttömukavuuteen, turvallisuuteen, moottorivalikoimaan ja vielä pientä päivitystä ulkonäköön.

Viime vuosina tasaisen varmasti käynyt kauppa vetänee valmistajan arvion mukaan näilläkin muutoksilla. Eikä ihme, onhan mallia myyty Euroopassa tähän mennessä miljoonan yksilön verran, joten tulevaisuutta varten pohjatyötä on tehty pieteetillä.

Kia esitteli myös pienennysprässin läpikäyneen T-GDI -moottorin, joka kolmisylinterisenä ja 1,0 litraisena lupaa pienempää kulutusta ja päästöjä. Vastineeksi valmistajan mukaan on tarjolla voimaa ja välitöntä vastinetta kuljettajan käskytykseen. Uusi moottori saatanee ensimmäisenä cee'd-mallien voimanlähteeksi. Muuhun mallistoon se leviää myöhemmin.

Esillä oli myös seitsemän vaihteinen DCT-vaihteisto, joka liitetään ensimmäiseksi 1,6 litraisten CRDi-dieseleiden pariksi. Valmistajan mukaan uutuusvaihteisto levittäytyy cee´din vanavedessä myös muuhun mallistoon. Ensimmäisten joukossa Optimaan ja Sportageen.

Teksti: Antti Hentinen Kuvat: Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat