27.10.2018

V10 laulaa taas: upea Audi R8 sai päivityspaketin

Audi R8

Keskimoottorinen ja välillä takavetonakin esiintynyt Audi R8 saa kevyen päivityspaketin. Samalla upea vapaasti hengittävä V10 saa vielä hiukan lisää voimaa.

Audille R8 edustaa monella tapaa erikoista lippulaivaa. Vapaasti hengittävä V10 on asennettu auton keskelle ja nähtiinpä R8 hetkellisesti jopa takavetoisena versiona. Lamborghini Huracánin kanssa sukujuurensa jakava toisen polven R8 on esiintynyt usein myös erilaisissa spekulaatioissa pienemmistä moottoriversioista aina koko mallin lopettamiseen.

Audi R8

Nyt Audi R8 on kuitenkin saanut kevyen faceliftin. Luvassa on entistäkin terävämpi tyyli uuden keulailmeen johdolla. Audin keulamaskin yläpuolella olevat kolme pientä koloa viittaavat alkuperäiseen Quattroon hiljattain esitellyn A1:n tavoin. Lisäksi tarjolla on joukko ulkonäköpaketteja ja valinta muovisen ja hiilikuituisen ilmansuodattimen kotelon välillä. Uudet ulkovärit ovat Kemora Gray ja Ascari Blue. On kuitenkin epätodennäköistä, että Audi kunnioittaa suomalaista moottorirataa nimivalinnallaan.

Audi R8
Kemora gray!

Pientä viilausta on tehty myös muualle. Ohjaustehostus on ohjelmoitu uudelleen molemmissa ohjausversioissa ja alustan pitäisi olla aiempaa vakaampi. Uudelleenohjelmoitu ajonvakautusjärjestelmä päästää R8:n pysähtymään nyt 100 km/h nopeudesta 1,5 metriä lyhyemmällä matkalla ja uutena vakiorenkaana on Michelinin Pilot Sport 4 S. Michelinin Pilot Cup 2 -renkaat, 20-tuumaiset vanteet ja keraamiset jarrulevyt löytyvät lisävarustelistalta, kuten myös uusi hiilikuitukomposiittia ja alumiinia yhdistävä etuvakaaja, joka säästää kaksi kilogrammaa.

Audi R8

Varsinaista riemua löytyy kuitenkin moottoritilasta. 5,2-litrainen V10 on saanut tehopäivityksen molempiin malliversioihin. Perusmallin 540 hevosvoimaa kirjoitetaan nyt muotoon 570 hevosvoimaa, kiitos parannetun titaanisen venttiilikoneiston. Aiempi Plus-versio on nyt nimeltään Performance, mutta ei hätää: 600 hevosvoiman karsintaraja rikotaan nyt kärkituloksella 620 hevosvoimaa. 0–100 km/h taittuu nyt parhaimmillaan 3,1 sekunnissa ja huonoimmillaankin avokattoiselta perusversiolta 3,5 sekunnissa.

Audi R8

Uudet laulutaitoisemmat Audi R8 -versiot saapuvat myyntiin alkuvuodesta 2019.

Lähteet: Audi, Evo Kuvat: Audi

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat