13.11.2017

Valmet Automotive laajentaa Turkuun

Valmet Automotive on avannut Turkuun uuden tuotekehitys- ja suunnittelutoimiston, joka tarkoittaa lisää työpaikkoja sähköajoneuvoihin liittyvien ratkaisujen suunnitteluun.

Turkuun avatun uuden toimipaikan myötä Valmet Automotive ryhtyy tarjoamaan tuotekehitys- ja suunnittelupalveluja. Valmet Automotiven tuotekehityksen strateginen painopiste on sähköisen liikenteen ratkaisuissa, ja siksi Turun toimipaikka tukee myös autotehtaan yhteyteen valmistuvaa akkutehdasta. Turusta käsin palvellaan maailman johtavia automerkkejä.

– Valmet Automotiven tuotekehitys- ja suunnittelutoimisto Turussa edustaa esimerkiksi akkuteknologiassa Suomessa ainutlaatuista osaamista, kertoo Valmet Automotiven suunnittelupalvelujen johtaja Jyrki Nurmi.

Turun kerrotaan tarjoavan myös sopivan ympäristön korkean teknologian tuotekehitystyöhön.

– Tyypillisesti asiakkaitamme ovat maailman johtavat automerkit, mutta eri toimialoja edustavien suomalaisyritysten osuus asiakkaistamme kasvaa nopeasti.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Korkeakouluyhteistyö laajenee

Uuden suunnittelutoimiston sijoittamiseen vaikuttivat useat tekijät. Liikenneyhteydet Turkuun toimivat hienosti ja Valmet Automotive laskeekin Turun toimipisteen laajentavan työssäkäyntialuetta aina pääkaupunkiseudulle asti. Samalla Valmet Automotive laajentaa yhteistyötään Turun korkeakoulujen kanssa.

– Olemme tyytyväisiä, että Valmet Automotive laajentaa tuotekehitys- ja suunnittelutoimintaansa Turkuun, sillä se avaa meille uusia mahdollisuuksia tutkimus- ja kehitysyhteistyöhön. Akku- ja polttokennolaboratoriomme perustaminen sekä yhteishankkeet sähköajoneuvojen suunnittelussa ovat kumppanuussopimukseemme liittyviä konkreettisia yhteistyöesimerkkejä, toteaa Turun ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Taatila.

Suunnittelutoimisto sijaitsee ElectroCityssä, eli Helsingin valtatien varrella ja Kupittaan rautatieaseman välittömässä läheisyydessä. Turun toimipaikka työllistää aluksi muutamia kymmeniä suunnitteluinsinöörejä. Yhtiön mukaan henkilömäärää lisätään rekrytoinneilla jatkuvasti.

– Turun kasvulle ja elinvoimaisuudelle on ensiarvoisen tärkeää saada Valmet Automotiven kaltainen toimija laajentamaan toimintaansa Turkuun. Haluamme tarjota alueemme yrityksille parhaat mahdolliset toimintaedellytykset ja kaupungin näkökulmasta suunnittelutoimisto Turussa parantaa entisestään jo nyt hyvällä pohjalla olevaa yhteistyötä Valmet Automotiven kanssa, kertoo Turun tuleva kaupunginjohtaja Minna Arve.

Lähde ja kuva: Valmet Automotive

Luetuimmat