6.2.2016

Vieläkin retrompi BMW R nineT Scrambler

BMW R nine T Scrambler

Scrambler on tarkoitettu heille, joiden mielestä BMW Rnine T ei ole riittävän retro.

Jos Steve McQueen eläisi yhä ja tekisi nyt uudelleen Suuri Pakoretki -elokuvan, olisi hänen moottoripyörävalintansa elokuvan pakokohtauksiin todennäköisesti uusi BMW R nineT Scrambler. Se on kaikista markkinoilla olevista moottoripyörämalleista lähimpänä 1960-luvun aitoja Scramblereita. Sen silmiinpistävin tunnusmerkki on yläkautta kulkevat kaksoisäänenvaimentimet.

BMW R nine T Scrambler

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tuttu tekniikka – uusi ilme

R nineT -malliin verrattuna Scramblerissa on korkeammalle sijoitettu ohjaustanko, erilainen satula ja alemmas siirretyt jalkatapit. Näiden muutosten ansiosta ajoasento on rennompi ja tyyli lähempänä aitoa 1960-luvun Scrambler-henkeä. Soratielle sopivien ominaisuuksien parantamiseksi eturengas on vaihdettu 19-tuumaiseksi ja takarengas kavennettu 170-milliseksi sekä renkaiden kuviointi vaihdettu karkeammaksi. Samalla joustovaroja on pidennetty.

BMW:n boxermoottori juhli juuri 90-vuotista taivaltaan ja samaa konstruktiota käytetään yhä Scramblerissakin. Kaksisylinterisen vastaiskumoottorin ilmajäähdytteinen versio on merkin muissa malleissa korvattu jo nestejäähdytyksellä. Aika näyttää, jääkö Scrambler viimeiseksi malliksi jossa yhä käytetään ilmajäähdytteistä versiota.

BMW R nineT Scramblerin ulkonäön viimeistelevät teräksinen polttoainetankki mattapintaisella metallivärillä sekä suurikokoinen analoginen nopeusmittari. Scrambler tulee markkinoille loppukesällä 2016.

BMW R nineT Scrambler

  • Moottori: kaksisylinterinen boxer
  • Iskutilavuus: 1 170 cm3
  • Teho: 81 kW (110 hv) / 7 750 r/min
  • Vääntö: 116 Nm / 6 000 r/min
  • Joustomatkat: edessä 125 mm / takana 140 mm
  • Istuinkorkeus 820 mm
  • Paino tankattuna 220 kg
  • Hinta: avoin

Uudet BMW-mallit ovat nähtävinä MP16 -näyttelyssä BMW:n osastolla.

MP16 -näyttely Helsingin Messukeskuksessa 5.–7.2.2016

www.mpmessut.fi

Luetuimmat