25.8.2020

Volkswagen kokeili: ID.3 taivalsi 531 kilometriä yhdellä latauksella

Volkswagen ID.3 531 kilometriä

Volkswagen ID.3 on nähty jo ennätystehtailussa, sillä valmistaja kokeili, pääsisikö autolla yli 100 kilometriä laskettua pidemmälle.

Volkswagenin mukaan ID.3 on aloittanut ennätystehtailun lyömällä... no, ennakko-odotukset ainakin. Valmistajan kokeilussa ID.3 (1st Pro Performance, 58 kWh, 150 kW) suunnisti Zwickaun autotehtaalta Sveitsin puolelle Schaffhauseniin yhdellä latauksella. Matkaa kertyi 531 kilometriä, mikä on hyvä suoritus verrattuna 420 kilometrin WLTP-toimintamatkaan. Taitavalla ajamisella auto ylitti WLTP-arvon 26 prosentilla.

Ajon suoritti sveitsiläinen Felix Egolf, joka tunnetaan taloudellisen ajon taiturina.
– Tässä autossa on kaikkea, se on kompakti, mutta tilava, siinä on viileä, melkein futuristinen muotoilu ja matala ilmanvastus, Egolf luonnehti Volkswagenin uudempaa sähköautoa.

Egolfin salaisuutena ID.3:n hyvään tulokseen oli antaa auton rullata toistuvasti. 44 prosenttia matkasta taitettiin moottoriteillä, joissa hän välillä seurasi edellä ajavia rekkoja. Toisaalta kameramies ja tämän varusteet toivat 250 kilogramman lisäkuorman. Myös navigaattoria, päivänajovaloja, radiota ja ilmastointia käytettiin ainakin osan ajasta. Lopulliseksi kulutukseksi kertyi 10,9 kWh/100 km.

Koko matkaan kului yhteensä noin yhdeksän tuntia ja keskinopeus oli 56 km/h. Hiukan yli puolet matkasta ajettiin seututeillä.

– Tämä on voimakas viesti Zwickaun tiimille ja koko ID.-ryhmälle, kommentoi puolestaan Volkswagen Saksin teknologia- ja logistiikkajohtaja Reinhard de Vries.

Lähde ja kuvat: Volkswagen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat