6.1.2021

Volkswagenin latausrobotti prototyyppivaiheeseen: pikalataukseen kaapelia koskematta

Volkswagen latausrobotti

Latausverkoston kasvu on välttämätöntä sähköautojen lisääntyessä. Volkswagen havittelee omaa osuutta myös laturimarkkinoilta.

Volkswagen esitteli vuonna 2019 konseptin, jossa sähköauton käyttäjän ei tarvitsisi virtaa saadakseen välttämättä taistella itse johtojen kanssa. Vision mukaan autoa ei saatettaisi laturin luokse, vaan laturi auton luokse.

Nyt saksalaisjätti kertoi tuotteen siirtyneen prototyyppivaiheeseen. Robotin toimii niin, että kun parkkiin ajettuun autoon tilaa puhelinsovelluksella latauksen, robotti tuo erillisen akkupaketin auton luo ja kytkee sen täyttämään auton ajoakkua kunnes lataus lopetetaan. Autoilijan ainoaksi tehtäväksi jäisi siis sovelluksen käyttäminen.

https://www.youtube.com/watch?v=yMC1H__xL3Y

Volkswagen-ryhmän komponenttiosaston pomo Thomas Schmallin mukaan tehokkaan latausinfrastruktuurin rakentaminen asettaa haasteita koko alalle, ja latausrobotin on tarkoitus olla yksi osa lataushaasteiden ratkaisua.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Latauspistevalikoima kasvaa

Kaikkia latauspisteitä ei missään nimessä ole tarkoitus korvata liikuteltavilla akkupaketeilla, vaan pikalatausrobotti on Volkswagenin mukaan tarkoitettu jollain tapaa rajoitettuihin paikkoihin, kuten esimerkiksi maanalaisiin parkkihalleihin.

– Laaja latausinfrastruktuuri on ja pysyy avaintekijänä sähköisen liikkuvuuden onnistumisessa. Latausrobottimme on ainoastaan yksi lähestymiskulma pulmaan, mutta epäilemättä se on myös yksi visionäärisimmistä, Schmall toteaa.

Kuluvana vuonna Volkswagen aikoo saattaa markkinoille yhden muista lataustuotteistaan – joustavan pikalatausaseman. Valmistajan on tarkoituksena rakentaa erilaisia laturiratkaisuja erilaisiin tarkoituksiin kokonaisen perheen verran, mutta tiedotteessa ei kuitenkaan mainita kuinka suuresta perheestä on kyse.

Lähde ja kuvat: Volkswagen

Luetuimmat