21.2.2016

Volvo haluaa korvata avaimet älypuhelimella

Volvo Cars digital key

Kännykkäsovelluksella avaimen voisi siirtää henkilöltä toiselle netin yli.

Volvo haluaa päästä eroon hukattavista avaimista ja korvata ne hukattavalla kännykällä. Ideana on korvata erillinen avain älypuhelimeen ladattavalla ohjelmalla, joka varastoi auton digitaalisen avaimen. Ovea nykiessä kännykkä ja auto vertaavat avaimia Bluetoothin yli, jonka jälkeen kaikki sujuu kuin tanssi.

Vaikka kännykkä on huomattavasti avaimia useammin hukassa, akku tyhjänä tai varastettu, on Volvon suunnitelmassa myös upeita puolia. Merkittävin näistä on se, että kännykkä voisi toimia useamman auton avaimena kerralla. Vastaavasti avaimen voisi jakaa netin yli vaikkapa perheenjäsenelle, jotta aseman parkkipaikalla nököttävän auton voisi hakea ilman fyysisen avaimen vaihtamista. Volvo visioi myös miten autovuokraamot voisivat toimittaa digitaalisen avaimen asiakkaan kännykkään edeltä, joten toimipisteeseen saapuessa auton voisi noutaa ilman jonottamista tiskille.

Volvo testaa toimintoa keväästä alkaen Göteborgin lentokentällä toimivassa Sunfleet-autojakopalvelussaan. Rajoitettuun tuotantoon järjestelmä tulee vuonna 2017, joskin silloinkin autonsa voi tilata perinteisillä avaimilla.

Lähde ja kuva: Volvo

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat