5.7.2017

Volvo lisää sähkön kaikkiin uusiin malleihin 2019 – polttomoottori säilyy yhä

Volvo lisää sähkön kaikkiin uusiin malleihin 2019

Volvon vuodesta 2019 esiteltävät mallit sisältävät aina enemmän tai vähemmän sähkövoimaa.

Ruotsalaisvalmistaja Volvo on tarkentanut aiempia sähköistämissuunnitelmiaan. Vuodesta 2019 alkaen kaikissa sen uusissa malleissa nähdään jonkinasteista sähkötekniikkaa ladattavista hybridista keveään hybridiin ja täyteen sähkövoimalinjaan. Valmistajalle raja on merkittävä, sillä sen jälkeen uusissa malleissa ei ole enää pelkällä polttomoottorilla kulkevia malleja.

– Tässä on kyse asiakkaasta. Ihmiset vaativat enemmän sähköistettyjä autoja ja me haluamme vastata asiakkaidemme nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin. Voit valita minkä tahansa sähköistetyn Volvon, linjasi toimitusjohtaja Håkan Samuelsson.

Jatkossa uusien Volvo-mallien voimalinjat koostuvat täyssähköisistä, ladattavista hybrideistä ja tänä vuonna trendikkäistä 48 voltin keveistä hybrideistä. Mallistossa ei nähdä tämän jälkeen uusia malleja, joissa on pelkkä polttomoottori, vaan niiden toimintaa täydennetään sähkömoottoreilla. Hybriditekniikkaa nähdään sekä bensiini- että dieselmoottoreiden yhteydessä. Vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana Volvon Euroopan myynnistä yli 80 prosenttia koostui dieseleistä.

Resurssit sähköistämiseen löydetään Volvon nykyisestä toiminnasta, joten yhtiö ei aio enää kehittää uusia polttomoottoreita. Se ei ole kuitenkaan kertonut aikataulua esimerkiksi keveille hybrideille, joita nähdään muun muassa Renaultin ja Mercedeksen mallistossa jo tänä vuonna.

Täyssähköisten autojen suhteen Volvo pyrkii tuomaan viisi mallia myyntiin vuosien 2019 ja 2021 välillä. Näistä kolme on tavallisia Volvoja, kahden muun ollessa teho-osasto Polestarin suunnittelemia.

– Tämä ilmoitus merkitsee pelkästään polttomoottoristen autojen loppua. Volvo Cars on kertonut, että sen suunnitelmissa on myydä miljoona sähköistettyä autoa vuoteen 2025 mennessä. Kun sanoimme niin, tarkoitimme niin. Tämä on se, miten sen teemme, Samuelsson jatkoi.

Ilmoitus on osa Volvon ympäristötavoitteita, joihin kuuluu ilmastoneutraalin valmistuksen saavuttaminen vuoteen 2025 mennessä.

Lähde: Volvo, Automotive News Kuvat: Volvo

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat