9.12.2015

Volvo Trucks: Nelivuotias kuorma-auton testikuskiksi

Lapsi ja kauko-ohjattu 18 tonnia painava kuorma-auto on vähintäänkin yllättävä yhdistelmä. Volvo Trucksin videosarjassa reipasotteinen testikuski on nelivuotias.

Volvo Trucksin uusimmassa Live Test -videossa "Look who's driving" nelivuotias Sophie ajaa 18-tonnista Volvo FMX -maansiirtoautoa työmaa-alueella kauko-ohjaimella. Kuorma-autoon on lisätty paljon uusia toimintoja. Testin tarkoitus onkin esitellä kuorma-auton kestävyyttä ja sitä, kuinka vaivattomasti se selviytyy kaikkein vaativimmissakin ympäristöissä.

- Halusimme pistää kuorma-auton todelliseen testiin ja näyttää, mihin se pystyy. Arvaamatonta nelivuotiasta holtittomampaa testikuljettajaa tuskin löytyy, toteaa Ricard Fritz, Volvo Trucksin varatoimitusjohtaja.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katon kautta ympäri

Videossa Sophie ohjaa kuorma-autoa työmaa-alueella täysin arvaamattomalla tavalla: kuorma-auto kiipeää jyrkkää, pehmeäpohjaista mäkeä ja tulee sitten alas kierähtäen katon kautta ympäri. Eikä koeajo tyssää tähän. Vastaavaa ennakkoluulottomuutta tuskin löytyisi varttuneemmalta testikuljettajalta.

Kattokerhoon liittyminen ei testikuskia häiritse, eikä siitä tunnu olevan pahoillaan edes teknistä puolta hehkuttava autovalmistajan edustaja.

– Uudet toiminnot, kuten automaattinen luistonestojärjestelmä, pitävät auton liikkeessä myös erittäin jyrkillä ja pehmeillä alustoilla. Testi kertoo myös kuorma-auton vahvuudesta ja ohjaamon lyömättömästä rakenteesta erikoisvahvistettuine etukulmineen ja runkoineen, kertoo Gunnar Eliasson, Volvo Trucksin lanseerauksista vastaava päällikkö.

Lähde, video ja kuvat Volvo Trucks

Luetuimmat