2.11.2018

Volvo XC40 nousi Vuoden Auto Suomessa 2019 -kilvan finalistiksi

Volvo XC40 T3

Maahantuoja: vahvuuksina laatu, muotoilu ja turvallisuus

Vuoden Auto Suomessa 2019 -kilpailun voitto on arvostettu saavutus. Tänä vuonna finaaliin pääsystä kilvoitteli 30 automallia, josta kuuden finalistin joukkoon ovat yltäneet Volvo-mallit XC40 ja V60 sekä Ford Focus, Kia Ceed, Mercedes-Benz A-sarja ja Škoda Karoq.

Maahantuojan eli Volvo Car Finlandin tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck myhäilee, nousihan finalisteiksi peräti kaksi Volvon automallia. Volvo XC40:n eväät ovat Hallbäckin mukaan monet.

– Volvo XC40 on ensimmäinen kompakti katumaasturimme, joka herätti suurta kansainvälistä kiinnostusta.  Ensimmäisinä tulee mieleen laatu, muotoilu, käytännöllisyys, jykevyys sekä turvallisuus. Autossa on myös uutta nykyaikaista teknologiaa.

Kärkikolmikon pohdinta saa Hallbäckin mietteliääksi.

– Tosi vaikeata ennustaa. Volvo XC40 äänestettiin Vuoden Autoksi Euroopassa 2018, joten auto voisi kelvata myös suomalaisille.

Toisaalta suomalaiset Hallbäckin mukaan suosivat pitkälti farmareita.

– Volvo V60 on siinä oman luokkansa ehdoton ykkönen. Ford Focus voi olla kova kilpailija.

Vuoden Auto Suomessa 2019 -äänestyksestä vastaavat suomalaiset auto- ja liikennetoimittajat. Voittajaksi nouseva automalli julkistetaan 9.11 Auto- ja liikennegaalassa Messukeskuksessa Helsingissä.

Teksti ja kuva: Moottorin työryhmä

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat