20.3.2021

VW-ryhmän strategiapomo vaihtaa älyveneisiin – koronavuosi toi henkilökohtaisen heräämisen

VW Michael Jost strategiapomo koronavuosi

Volkswagen-ryhmän strategiasta vastannut Michael Jost on ilmoittanut, että koronavuosi terävöitti hänelle perheen merkitystä siinä määrin, että arkityöt toisaalla saavat jäädä.

Tiukasti kilpaillun automaailman huipputehtävissäkin on lopulta töissä "vain" ihmisiä, joilla on perhe ja elämä myös kellokortin ulkopuolella. Helposti unohdetusta asiasta tuli nyt muistutus Volkswagenilta, sillä koko autojätin strategiajohtaja Michael Jost ilmoitti yllättäen jättävänsä VW-ryhmän palveluksen yli vuosikymmenen uran jälkeen.

Jost ilmoitti keskittyvänsä jatkossa älyveneiden kehittelyyn perheensä kanssa.

– Vuodesta 1996 saakka olen elänyt viikonloppuavioliitossa ja viikonloppuperheen kanssa. Nyt korona on tuonut minun kotiin ja olemme tajunneet, että voimme elää yhdessä. Haluan jäädä tänne. Kiitän teitä kaikkia ja pyydän anteeksi, jos olin "liikaa" välillä, Jost kirjoitti henkilökohtaisesta päätöksestään.

– Mitä seuraavaksi? Älyautojen jälkeen nyt ollaan älyveneissä. Haluan omistaa itseni merelliselle intohimolleni perheeni kanssa, Jost jatkoi.

Jost liittyi VW-ryhmään Škodan kautta 2010, jossa hän johti tuotestrategiaosastoa vuoteen 2015 saakka, jolloin hän siirtyi Volkswagen-merkin strategiajohtajaksi. Hän kohosi Volkswagen-ryhmän strategiajohtajaksi 2018, ollen eräs merkittävistä muutosvoimista VW-ryhmän sähköistymiskehityksen takana.

Jostin seuraajaksi ollaan kaavailtu Porschen Panamera-malliston johtajaa Gernot Döllneriä, jonka aiempiin saavutuksiin kuuluu myös Porsche 918 Spyder -lataushybridisuperauto.

Lähde: Automotive News Europe Kuva: Volkswagen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat