30.7.2021

Yhteistyön hedelmä: Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary -erikoismalli

Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary erikoismalli

Ducati valmistaa erikoismallin yhden menestyneimmän ja rakastetuimman Ducati-kilpailijan kunniaksi.

Australialainen ratamoottoripyöräilijä Troy Bayliss (s. 1969) voitti urallaan kolme Superbike-luokan maailmanmestaruutta, kaikki Ducatilla. Ensimmäinen mestaruuksista tuli tasan 20 vuotta sitten, kaudella 2001. Silloin ajokkina oli Ducati 996R.

Toisen mestaruuden hän ajoi 999R-mallilla kaudella 2006 ja viimeisimpään mestaruuteen australialaisen kiidätti 1098R kauden 2008 päätteeksi. MM-osakilpailuvoittoja hän ajoi Superbike-urallaan 52 ja kipusi palkintopallille uskomattomat 94 kertaa. Italialaiset eivät ole unohtaneet aussikuskia, vaan tätä pidetään yhä Ducati-perheeseen kuuluvana kansallissankarina, ja hän saa lähes kuninkaallisen kohtelun Ducati-väeltä aina tavattaessa.

Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary erikoismalli

Suuren ja yhä jatkuvan suosion salaisuutena on kuitenkin vähintään yhtä paljon Baylissin positiivinen ja ulospäin suuntautunut persoona, jonka ansiosta häntä parempaa PR-henkilöä ei mikään moottoripyörämerkki voi toivoa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Erikoinen MotoGP-ura

Bayliss ehti kilpailla myös 45 kilpailua MotoGP-luokassa, jossa hänen ainoa MM-osakilpailuvoittonsa tuli perin harvinaisella tavalla. Hän pääsi Superbike-luokan maailmanmestaruuden varmistettuaan mukaan kauden 2006 päättäneeseen Valencian MotoGP-osakilpailuun, jossa hän tuurasi loukkaantunutta Ducatin tehdastiimin vakiokuljettaja Sete Gibernauta. Eikä aussi huonosti tuuranutkaan, vaan voitti koko kilpailun, joka jäi hänen viimeiseksi MotoGP-kilpailukseen ja myös ainoaksi voitokseen kuninkuusluokassa. Superbike-luokassa enemmän mestaruuksia on vain hallitsevalla mestarilla Jonathan Realla (6) ja Carl Fogartylla (4).

Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary erikoismalli

Vain nopeimmille

Nyt Ducati on päättänyt valmistaa rajoitetun erän Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary -erikoismallia. Ulkoisesti sen tunnnistaa helpoiten sivukatteen #21 -kilpailunumerosta, jota Bayliss käytti menestysvuosinaan. Sama numero valkoisena yhdistettynä vihreään ja punaiseen ompeleeseen löytyy myös pyörän satulasta muistuttamasta Ducatin kotimaan lipun väreistä.

Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary erikoismalli

Tankin päällä näkyvällä paikalla on Troy Baylissin nimikirjoitus ja ohjauskolmiosta erikoismallin nimi ja pyörän järjestysnumero. Yksipaikkaisen satulan ja litiumakun ansiosta painoa on kolme kiloa perusmallia vähemmän. Perusmallin Showan ja Sachsin jousitukset on vaihdettu Öhlinseihin rata-ajoon sopivilla säädöillä, edessä NX30 ja takana TTX36.

Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary erikoismalli

Moottori on sama kuin perusmallin Panigale V2:ssa, eli 955-kuutioinen moottori tuottaa 155 hevosvoimaa 10 750 kierroksella ja tarjoaa vääntöä 104 newtonmetriä 9 000 kierroksella. Erikoismallin pyörien toimitukset alkavat lokakuussa 2021.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Ducati

Luetuimmat