Geely pohtii: elpyisikö Lotus muutamalla miljardilla?

Ajoneuvot Uutinen 2.4.2019

Briteistä kantautuu kummia: Lotus kasvaa, horisontissa ehkä katumaasturi?

Lotus kuuluu Geely-konserniin, joka omistaa myös Volvon.

Pienen ja perinteisen urheiluautovalmistaja Lotuksen toimitusjohtaja Phil Popham on Automotive News Europen haastattelussa valottanut yhtiön tulevaisuutta, ja siellä hän näkee tilaa kasvaa merkin perinteisten raamien ulkopuolelle.

Lotus on valmistanut autoja vuodesta 1948 lähtien, ja vielä tänäkin päivänä yhtiön autot noudattavat perustajansa Colin Chapmanin filosofiaa ”yksinkertaista, lisää keveyttä”. Popham painottaa tuon olevan kaikkien yhtiön tulevien mallien perusta, vaikka ne poikkeaisivatkin perinteisistä urheiluautoraameista. Katumaasturin lisäksi Popham pitää yhtenä vaihtoehtona urheilusedania.

Lotuksen katumaasturista on liikkunut huhuja aiemminkin, viimeksi noin vuosi sitten.

Lotus Volvo?

Popham uskoo Lotuksen brändin venyvän urheiluautomarkkinoiden ulkopuolelle. Taloudellisesti näin varmasti onkin, onhan yhtiö nykyisin osa Volvonkin omistavaa Geely-konsernia. Popham kuitenkin painottaa, ettei yhtiö voi vain valita perusrakenteita Volvolta ja lyödä omaa logoaan niihin, vaan kaiken pitää lähteä Lotuksen perusarvosta, ajettavuudesta. Yhteisten osien käyttöä nähdään kuitenkin mahdollisena silloin, kun siinä on järkeä. Popham myös rivien välistä vihjaa Lotuksen voivan mahdollisesti siirtyä Toyota-pohjaisista moottoreista Geely-konsernin moottoreihin.

Toivottavasti Lotus etenee varovaisesti. Moottori yllättyi erittäin positiivisesti yhtiön urheiluautoista muutama vuosi sitten. Silti hyppy yksinkertaisesta kuljettajakeskeisestä Elisestä tai Evorasta sedaniin tai katumaasturiin on valtava, ja lopputuloksesta tulee helposti Maserati Levante.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Lotus

Kaikki koeajot

Uusimmat