Ajoneuvot Caravan-messut 19.1.2020

Caravan 2020: Concorde Centurion 860 LI – malliston pienin on messujen kallein, hintaa lähes puoli miljoonaa euroa

Ylellisistä luksusmaantieristeilijöistään tunnetun Concorden Centurion -malliston pienin vaihtoehto, 860 LI säilyttää arvokkuutensa lyhyemmästä korista huolimatta.

Malliston pienimmästä matkailuautosta puhuttaessa harvoin on kyse 8,8 metrin pituisesta Ivecon pohjalle rakentuneesta maantieristeilijästä. Maahantuojan edustaja kertoo lyhyen mallin olevan helpompi liikkumiseen, epäilemättä, sillä esimerkiksi Concorde Centurion 1165 gsi on lähes kolme metriä 860 LI:tä pidempi.

Pituuden lisäksi myös hinnasta on leikattu. 1165 gsi:n maksaessa yli 700 000 euroa, saa Messukeskuksessa esillä olevan 860 LI -yksilön lunastettua itselleen 439 160 euron hintaan. Voimanlähteenä toimii kolmilitrainen, nelisylinterinen dieselmoottori joka tarjoaa 210 hevosvoimaa ja 470 newtonmetriä. Voimaa pyörille välittää ZF:n valmistama automaattivaihteisto..

Concordelle tyypillistä autotallia ei 860 LI:stä löydy, vaan auton peräosaan on sijoitettu perinteisistä matkailuautoista tuttu takatalli sivuilta aukeavilla ovilla. Smartia ei kyseisellä yksilöllä siis liikutella, mutta tilaa takatallissa on riittämiin vaikka kaksipyöräiselle menopelille.

Lahti Caravan 2019

Tinkiminen loppuu sisätiloissa. Malliston pienin yksilö edustaa Centurion-mallistoa ylväästi vaalealla nahkasisustalla, kiiltävillä pinnoilla ja tummalla puulla.

Vyöllisiä istuinpaikkoja Concorde Centurion 860 LI tarjoaa kolmelle. Asuinosan oleskelutilaan sopii kuitenkin karavaanarivieraita illanviettoon paremmin kuin hyvin. Parhaimmillaan Centurion 860 LI lienee kuitenkin mallisisarustensa tavoin kahden henkilön matkanteossa.

Takaosan parivuode on tilava, ja yläosan kaapit tarjoavat reilusti säilytystilaa pidempääkin asumista varten. Taivaan ihastelua varten lisävarusteena nukkumisosan kattoon voi saada panoraamaikkunan. Lisävarusteita on tarjolla kutakuinkin joka lähtöön, maahantuojan edustaja kertoo asiakkaan varustelevan Concordea keskimäärin 100 000 euron edestä. 860 LI:n messuyksilöä on varusteltu muun muassa hydraulisilla tukijaloilla automaattivakautuksella, 6-metrisellä markiisilla ja kahdella älytelevisiolla.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat