Kuminasta

Ajoneuvot Uutinen 2.4.2020

Continentalin kuminasta vedetään markkinoilta – aiheuttanut nastojen irtoamista

Continentalin Flexstud-kuminastoissa on ilmennyt ongelmia sulilla asvalttiteillä ajettaessa. Ongelman vuoksi valmistaja vetää kuminastateknologian toistaiseksi pois markkinoilta, kunnes tuotantoon liittyvä ongelma on saatu korjattua.

Vuonna 2019 Continental julkaisi Ice Contact 3 -nastarenkaan, jonka erikoisuutena oli kotimaisen Tikka Spikes Oy:n kehittämä kumirunkoinen Flexstud-nasta kaikissa 17-tuumaisissa ja sitä suuremmissa rengaskokoluokissa.

Nyt Continental on keskeyttänyt Flexstud-renkaiden valmistamisen ja vetää nämä pois markkinoilta. Syynä on nastojen irtoaminen asvaltilla ajettaessa – Continentalin markkinointipäällikkö Marko Pursiaisen mukaan ongelmia ei ole ilmennyt lumi- tai jääpintaisilla teillä.

Continental on päättänyt vian selvittämiseksi pitää kumirunkoiset nastat toistaiseksi pois markkinoilta, kunnes ongelma on varmasti korjattu. Pursiainen kertoo kuminastojen irtoamisongelman johtuvan tuotantoteknillisistä syistä, eikä niiden ominaisuuksista.

Sillä välin kaikki Ice Contact 3:n rengaskoot, joissa kuminastaa on käytetty, saavat pintaansa perinteiset alumiininastat. Pursiaisen mukaan perinteisten nastojen asentaminen alun perin kuminastoille tarkoitettuihin renkaisiin ei tuota ongelmia, sillä pienemmissä Ice Contact 3 -renkaissa on ollut samanlainen kuviointi. Renkaat siis ovat täysin yhteensopivat myös perinteisten nastojen kanssa. Kuminastan tuomat edut kuitenkin luonnollisesti menetetään.

Pursiainen kuitenkin painottaa, että Flexstud-nastat ovat ehdottomasti mukana Continentalin tulevaisuuden suunnitelmissa, ja ne on tarkoitus saada takaisin markkinoille niin pian kuin mahdollista. Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuinka kauan tuotantokatkos kestää.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat