Rengastesti talvi

Ajoneuvot Nastarenkaat Rengastesti Renkaat Talvirenkaat Uutinen 29.10.2019

Moottorin suuri nastarengastesti: uutuusrengas Continental Conti Ice Contact 3 on edeltäjänsä tapaan tasapainoinen

Tämän talvirengaskauden jäätävin uutuus on eittämättä saksalaisvalmistajan nastarengas Continental Conti Ice Contact 3.

Mallimerkinnässä kakkosesta kolmoseen siirtyminen tarkoittaa täysin uutta rengasta, jossa tärkein piirre – ainakin markkinointimielessä – on uusi kumirunkoinen nasta.

Continental Conti Ice Contact 3Valitettavasti kuminasta on ainakin ensimmäisenä myyntikautenaan saatavana vain isompiin pyöräkokoihin: nastoituskoneiden ja valmistusprosessien uusiminen on vienyt enemmän aikaa ja rahaa kuin valmistaja alun perin arveli.

Testiin valikoitunut 16-tuumainen pyöräkoko ei kuitenkaan ole jäänyt Continentalin uudistuksessa lapsipuolen asemaan. Suosituimmassa 205/55 R16 -koossa käytetään uudentyyppistä kevytmetallinastaa, eikä sen suorituskykyero jäällä ole valmistajan markkinointilupausten perusteella kovin suuri vastaavaan kuminastoitettuun renkaaseen nähden. Edeltäjänsä tapaan Conti Ice Contact 3:sta löytyy 190 nastaa yhtä rengasta kohden.

Joka paikassa vähintään hyvä

Testissämme Continentalin uutuusrengas menestyi odotetun vahvasti, sillä se jakoi kakkossijan Nokian Hakkapeliitta 9:n kanssa. Ykköseksi testissä sijoittui Michelin X-Ice North 4.

Vaikka Conti Ice Contact 3:n pitkittäispito jäällä ei ollutkaan aivan parhaimpien tasoa, se asettui silti keskitason yläpuolelle, ja vastineeksi ajokäytös jäällä on rauhallista. Neutraali peruskäytös jatkuu lumipinnalla, ja myös sivuttaispitoa lumella sekä jäällä luonnehdittiin suorastaan erinomaiseksi.

Asvalttiominaisuudetkin miellyttivät, sillä rengas on märällä kestopäällysteellä rauhallinen ja helppo ajettava. Myös jarrutuspito on hyvä. Ääritilanteissa Continental rankattiin keskitasoiseksi.

Kattava testiraportti on luvassa 30.10. ilmestyvässä Moottorin numerossa 11/2019. Ilmestymispäivästä lähtien voit ostaa sen sähköisenä näköislehtenä Lehtiluukusta.

Testatut renkaat, koko 205/55 R16:

Nastarenkaat

  • Antares Grip 60 Ice
  • Continental Conti Ice Contact 3
  • Gislaved Nord Frost
  • Goodyear Ultra Grip Ice Arctic
  • Hankook Winter iPike RS2
  • Michelin X-Ice North 4
  • Nokian Hakkapeliitta 9
  • Viatti Brina Nordico

Lue lisää

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat