Rengastesti talvi

Ajoneuvot Nastarenkaat Rengastesti Renkaat Talvirenkaat Uutinen 27.10.2019

Moottorin suuri nastarengastesti: merkkirenkaat vastaan edulliset

30.10. ilmestyvässä Moottorin uusimmassa numerossa julkaistava talvirengastesti paljastaa, mikä on tämän kauden paras nastarengas, ja kannattaako säästää hankkimalla tavallista halvemmat renkaat.

Nastarenkaan valitseminen ei ole yksinkertaista. Tuttujen merkkirenkaiden lisäksi tarjolla on yhä enemmän tuntemattomampia vaihtoehtoja, jotka houkuttelevat edullisilla hankintahinnoillaan. Tästä saimmekin erään teeman tämän syksyn nastarengastestiin – eli osuuko säästö väärään paikkaan?

Testiimme valittiin merkkirenkaiden rinnalle edullisemmat nastarenkaat Antares Grip 60 Ice ja Viatti Brina Nordico. Ensin mainittua valmistetaan Kiinassa ja jälkimmäistä Venäjällä. Nastamääriltään kaksikko on nykymittapuun mukaan varsin vaatimaton, sillä Antareksessa nastoja on 104 ja Viattissa vain 92 kappaletta.

Rengastesti nastarengas

Continental haastaa Michelinin

Tunnetumpien rengasmerkkien puolella mielenkiintoisin tuote on eittämättä Continentalin uutuusrengas Conti Ice Contact 3, jossa käytetään uudentyyppistä kevytmetallinastaa. Näitä renkaassa on 190 kappaletta yhtä rengasta kohden.

Viime vuonna huimalla jääpidollaan kohahduttanut 250-nastainen Michelin X-Ice North 4 edustaa Continentalin ohella porukan tuoreinta talvirengasosaamista. Hankook Winter iPike RS2 on sekin suhteellisen nuori lupaus, kun taas Nokian Hakkapeliitta 9, Gislaved Nord Frost ja Goodyear Ultra Grip Ice Arctic edustavat jo hieman varttuneempaa polvea.

Hankookissa ja Hakkapeliitassa nastoja on 190 kappaletta, kun taas Gislaved ja Goodyear luottavat perinteisempään 130 nastaan per rengas.

Rengastesti nastarengas

Testirenkaat suosituimmassa koossa

Testi edustaa varsinaista ruisleipälinjaa, sillä nastarengas on edelleen suomalaisten selvä suosikki talvikelejä ajatellen, ja testirenkaat edustavat sitä kaikkein suosituinta eli 205/55 R16 -kokoa.

Kattava testiraportti on luvassa 30.10. ilmestyvässä Moottorin numerossa 11/2019. Ilmestymispäivästä lähtien voit ostaa sen sähköisenä näköislehtenä Lehtiluukusta.

Testatut renkaat, koko 205/55 R16:

Nastarenkaat

  • Antares Grip 60 Ice
  • Continental Conti Ice Contact 3
  • Gislaved Nord Frost
  • Goodyear Ultra Grip Ice Arctic
  • Hankook Winter iPike RS2
  • Michelin X-Ice North 4
  • Nokian Hakkapeliitta 9
  • Viatti Brina Nordico

Lue lisää

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat