Rengastesti talvi

Ajoneuvot Nastarenkaat Rengastesti Renkaat Talvirenkaat Testit Uutinen 28.10.2019

Moottorin suuri nastarengastesti: 250-nastainen Michelin X-Ice North 4 voittoon

Michelin X-Ice North 4 sijoittui tämän syksyn nastarengastestimme kärkitilalle. Voiton varmisti suuren nastamäärän tuoma erinomainen jääpito.

Rengasmaailma kohahti vuonna 2018, kun Michelin esitteli korvaajan altavastaajaksi jääneelle X-Ice North 3 -nastarenkaalleen. Uusi rengas, Michelin X-Ice North 4, nosti kertaheitolla vaatimattoman 96 rengaskohtaisen nastamäärän peräti 250 nastaan per rengas.

Michelin X-ice North 4

Myös tälle talvikaudelle Michelin jatkaa nastakuninkaana, sillä pahimmat kilpailijat, kuten uutuusrengas Continental Conti Ice Contact 3 ja vanha konkari Nokian Hakkapeliitta 9 luottavat edelleen 190 nastaan rengasta kohden.

Myös lumella hyvä

Michelin X-Ice North 4 kohahdutti jääpidollaan jo viimevuotisessa testissämme, ja ranskalaisrenkaan menestys jatkui tänäkin vuonna. Tuoreimpaan testiimme otti osaa kahdeksan nastarengasta suomalaisten suosimassa 205/55 R16 -rengaskoossa.

Suuresta nastamäärästä on etua jäisillä teillä, joilla X-Ice North 4 pysähtyy ja ohjautuu parhaiten. Helppo ja turvallinen ajokäytös jatkuu lumella, missä Michelin osoittautui käytökseltään tasapainoisimmaksi yhdessä Continentalin kanssa. Erityismaininnan sai jarrutuspito, joka on lumella erinomaista tasoa.

Liukkaan kelin ominaisuuksien vastapainona ovat Michelinin huonommat ominaisuudet sulalla kelillä eli märällä ja kuivalla asvaltilla. Kuten kaikilla nastarenkailla, nopeutta on syytä

hiljentää myös silloin, kun keli ei ole liukas – tähän tulokseenhan päädyimme suuressa ”poikkitieteellisessä” testissämme aiemmin tänä syksynä.

Kattava testiraportti on luvassa 30.10. ilmestyvässä Moottorin numerossa 11/2019. Ilmestymispäivästä lähtien voit ostaa sen sähköisenä näköislehtenä Lehtiluukusta.

Testatut renkaat, koko 205/55 R16:

Nastarenkaat

  • Antares Grip 60 Ice
  • Continental Conti Ice Contact 3
  • Gislaved Nord Frost
  • Goodyear Ultra Grip Ice Arctic
  • Hankook Winter iPike RS2
  • Michelin X-Ice North 4
  • Nokian Hakkapeliitta 9
  • Viatti Brina Nordico

Lue lisää

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat