Volkswagen Golf mk8

Ajoneuvot 24.10.2019

Ensimmäiset kuvat julki: tältä näyttää kahdeksannen sukupolven Volkswagen Golf

Odotetun uutuuden kuvat vuodettiin nettiin: tältä näyttää uusi Volkswagen Golf.

Supersuositun Volkswagen Golfin uusiminen lienee aina valtava haaste: uudelta pitää näyttää, mutta perinteet pitää säilyttää. Ei siis ole ihme, että perheauton kahdeksannen sukupolven linjat muistuttavat vahvasti edeltäjäänsä.

Virallisesti uusi Golf paljastetaan tänään illalla Berliinissä, jonne Moottorikin on matkalla. Uutuuden kuvat vuotivat kuitenkin etuajassa nettiin Elpais.com-sivuston kautta. Sivusto on sittemmin poistanut artikkelinsa.

Päivitys: Uusi Golf on nyt virallisesti julkistettu. Pääset lukemaan yksityiskohtaisemman jutun uutuudesta täältä.

Koska kuvat näyttävät Volkswagenin virallisilta kuvilta, edustanevat ne uuden Golfin ulkonäköä hyvin suurella varmuudella.

Volkswagen Golf mk8

Palaamme tarkemmin uuden Golfin pariin heti aamulla, kun auto on koeistuttu ja tekniset tiedot opiskeltu.

Varmaa evoluutiota

Ulkoa auton tunnistaa siis epäilemättä Golfiksi. Ajovalot ovat nyt hieman matalammat, kenties hieman vihaisemmankin näköiset. Valojen äärilinja jatkuu hieman lokasuojaa pitkin, ja umpioiden väliin mahtuu koko keulan levyinen maski.

Volkswagen Golf mk8

Aiemmin ovenkahvojen alapuolella majailleen kylilinjan nosto hallitsee kylkeä. Linja on nyt piirretty ovenkahvojen läpi, ja nyt se jatkuu C-pilarin läpi aina takavaloihin asti.

Takavalot ovat saaneet hieman uuden ilmeen: tavaratilan puolelle venyvä osuus on viistetty aiempaa terävämmin. Suuren (ja uuden) Volkswagen-logon alla komeilee nyt Golf-teksti.

Sisätiloissa isompi loikka

Sisätilat ottavat suuremman eron seitsemänteen sukupolveen. Keskikonsoli jakautuu nyt pystysuunnassa kahtia vaakasuuntaisen linjan ansiosta.  Suuri kosketusnäyttö on kuin mittariston jatke, hieman esimerkiksi E-sarjan Mercedes-Benzin tapaan. Kosketusnäytön alla näyttää olevan rivi painikkeita, jotka toiminevat ilmastoinnin peruspainikkeina. Varsinainen ilmastointilaitteen hallitapaneeli on jätetty kokonaan pois, nyt näytön alta löytää vain hätävilkkuja, ajotiloja ja ajoavustimia hallinnoivan paneelin.

Volkswagen Golf mk8

Digitaalipuoli on ottanut myös hyppyäksiä – itse asiassa Golfin uusimman sukupolven huhutaan jopa myöhästyneen koodipuolen takia. Kosketusnäytön käyttöliittymä on uusi, ja digitaalimittaristonkin ilme on aiempaa raikkaampi.

Volkswagen Golf mk8

Toki auto edustaa yhä perinteistä polttomoottorimaailmaa – sähköpuolen hoitaa uusi ID.3.

Kuvissa esiintyy yhä manuaali- ja automaattivaihteistoisia autoja. Jälkimmäisen vaihteensiirrin on nyt pieni vipu uusimman Porsche 911:sta hengessä. Ladattava hybyridimalli Golfista tulee, ja sen latauspiste löytyy nyt kuljettajan etulokasuojasta.

Volkswagen Golf mk8

Toistaiseksi uutuuden kuvat ja siihen liittyvät pohdinnat ovat kuitenkin vielä epävarmaa pohdintaa. Palaamme aiheeseen heti aamulla, ja sitä ennen uuteen Golfiin voi tutustua Moottorin Instagramissa.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat