Fiat 500X Dolcevita

Ajoneuvot Esittely Uutinen 22.10.2021

Fiat 500X Dolcevita – katto auki maistuu elämä jälleen makeammalta

500X Dolcevita lienee luokassaan ensimmäinen neliovinen, johon on valittavissa rättikatto. Tähän mallisarjaan kuuluu lisäksi myös eksklusiivistä tyyliä ja päheitä paikannimiä.

Fiat 500X on menestyksekkään retro-500 -malliperheen kolmas jäsen. Kaupunkimaasturi esiteltiin vuonna 2014, ja myynnin osalta se on mahtunut luokassaan Euroopan top 10:een. Asiakas on saanut valita omansa joko selkeämmin maastohenkisellä Offroad lookilla tai hillitymmällä City lookilla. Mutta italialaiseen tapaan, kun juhlitaan, juhlitaan näyttävästi. Tällä(kin) kertaa juhlan aihe on Dolce Vita. Sen kautta käy omalla tavallaan toteen vuoden alussa ennakoitu 500X Cabrio.

Fiat 500X Dolcevita

Dolce Vita, joka tarkoittaa kirjaimellisesti makeaa elämää, on iloisena ja vauraana muistettava ajanjakso Italian historiassa 50- ja 60-luvuilla. Tuolloin maailma löysi uudelleen Italian toisen maailmansodan jälkeen, sillä kertaa jet setin myötä. Esimerkiksi sellaisista kohteista, kuin Roomasta, Cortina d’Ampezzosta, Portofinosta ja Caprista tuli jälleen superjulkkisten johdolla yksiä maailman ikonisimmista matkakohteista. Tällä maan uudelleenavautumisella on havaittavissa varsin selvä yhteys syksyyn 2021, ja juuri tämän yhteyden vuoksi Dolcevita -erikoismalli on juuri tähän kohtaan luotu.

Fiat 500X Dolcevita

Saammeko esitellä: 500X Yacht Club Capri

Kenties näyttävin rättikaton saanut erikoismalli kantaa komeaa nimeä. Malli on nimittäin toteutettu yhteistyössä Caprin saaren kuuluisan Yacht Clubin kanssa. Yhteistyön syvyydestä kertovat klubin lippulogot B-pilareissa ja takaluukussa. Selkeästi näkyviä tyyliseikkoja ovat myös hohtava ”venetsiansininen” ulkoväri yhdistettynä siniseen kangaskattoon, harjatusta kromista tehtyihin sivupeilien kupuihin ja ovenkahvoihin sekä tummansinistä hehkuviin 18-tuumaisiin kevytmetallivanteisiin. Kokonaisuuden kirjaimellisesti viimeistelee vyötärölinjan kohdalla kulkeva ohut valkoinen tuplaraita.

Fiat 500X Dolcevita

Sisätiloissa päästään selkeästi veneteemaan sisälle. Fiat 500:n normaalisti korinväristen kojelaudan sekä vaihdekepin nupin saa nimittäin tummaan mahonkiin sonnustettuina. Istuimet ovat vaaleat sinisillä yksityiskohdilla korostettuna.

Fiat 500X Dolcevita

Moottorivaihtoehtoina tarjoillaan 1,0- ja 1,3-litraisia Firefly-bensiinimoottoreita 120- ja 150-heppaisina sekä 1,3- ja 1,6-litraisia Multijet-dieseleitä teholukemiltaan 95:stä 130:een hevosvoimaan.

Fiat 500X Dolcevita

Dolcevitaa muissakin asuissa

Dolcevita-kangaskatto, joka aukeaa nappia painamalla 15 sekunnissa jopa satasen vauhdissa, on tarjolla muihinkin versioihin. Ensimmäinen niistä oli luonnollisesti Launch Edition (otsikkokuvassa), joka tuli tarjolle jo keskikesällä. Siinä on paljon samanlaista eleganssia kuin Yacht Clubissa, mutta ulkoväri on makean valkoinen Bianco Gelato eli ”jäätelönvalkoinen”, jota komppaa puolestaan sininen raita.

Nyttemmin Dolcevitaa maistavat myös tyylivaihtoehdot ”Cross” ja ”Sport”, mutta mihin olemme jo niin monet kerrat saaneet tottua, linnunmaitoon valmistettu Dolcevita ei saavuta tuimia pohjolan tuulosia.

Fiat 500X Dolcevita

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Fiat

Kaikki koeajot

Uusimmat