ORA Next Cat Funky Cat sähköauto

Ajoneuvot Autonäyttely Pariisi 2022 23.10.2022

Kissathan venyvät: Ora Next Cat povaa pidempää sisarmallia Funky Catille

Münchenin autonäyttelyssä ihastuttanut Ora Funky Cat on saamassa sisarmallin ”Next Catista”.

Kiinalainen sähköautovalmistaja Ora on Weyn tavoin osa Great Wall Motorsia. Siinä missä lataushybrideihin luottava Wey tähtää premium-luokkaan, on täyssähköinen Ora kohdistamassa tarjontansa pykälää alemmas. Münchenin autonäyttelyssä hurmannut kompakti Ora Funky Cat oli jälleen esillä Pariisissa ja auton myynti on käynnistymässä vielä tänä vuonna Iso-Britanniassa ja Ruotsissa. Funky Cat esiintyi edukseen myös Euro NCAP -testeissä.

Ora Funky Cat on lyhyellä koeistumisella kevyesti retrohtava kompakti sähköauto kaupunkiympäristöön. Auton pituus on 4 235 mm ja akseliväli on 2 650 mm. Kahden näytön sisusta on tyypillisen pelkistettyä nykytyyliä, joskin kojelaudan kytkimet ovat hauskan retrot. Malliversiosta riippuen Funky Catin WLTP-toimintamatka on 310–420 km. Pienemmällä akulla olevan Funky Catin (300 Pro) suositushinta on Ruotsissa 37 800 euron luokkaa.

ORA Funky Cat sähköauto

Pariisin varsinainen kuuma uutuus on Ora Next Cat, joka on aiemmin nähty Ora Lightning Cat ja Ora 03 Cat -nimillä. Next Catin Eurooppa-nimeä ei ole vielä lukittu. Ioniq 6:n ja Panameran tyylinen puikulamalli suoriutuu 83,5 kilowattitunnin akulla noin 430 km matkasta (WLTP) yhdellä latauksella. Nelivetoinen pitkä kissa kiihtyy 0–100 km/h jopa 4,3 sekunnissa, kiitos 300 kW (404 hv) tehon.

ORA Next Cat sähköauto Funky Cat Lightning Cat 03

Next Catilla on pituutta 4,87 metriä ja sen akseliväli on 2,87 metriä. Sisällä matkustamossa tunnelma on selvästi Funky Catia tasokkaampi. Next Cat onkin sijoittumassa Oran lippulaivamalliksi. Erilliset mittarikuilut ja komeat ilmastoinnin ohjausrullat viittaavat, että Next Catin tyylitaju ainakin riittää lippulaiva-asemaan. Varusteista mainittakoon kasvojen tunnistus, jolla auton ovet saa auki ja käyntiin.

ORA Next Cat sähköauto Funky Cat Lightning Cat 03

Vuonna 2024 Ora on tuomassa markkinoille sähköisen katumaasturin, joten jäämme odottamaan viestinnässään lempeän positiivisen sähköautomerkin saapumista Suomeen.

ORA Next Cat sähköauto Funky Cat Lightning Cat 03

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ora

Kaikki koeajot

Uusimmat