Škoda Superb iV

Ajoneuvot Koeajo 24.2.2020

Koeajo: Helppoa hybridiajoa – Škoda Superb iV

Tšekkivalmistaja aloitti ladattavien hybridien sarjansa vakuuttavasti lippulaivamallilla. Škoda Superb iV tarjoaa kaikki tarvittavat ladattavan hybridin toiminnot helppokäyttöisenä pakettina. Hyvää: helppous, voimalinjan hienostuneisuus. Huonoa: jarrutuntuma, ei nelivetoa.

Škoda Superb iV koostaa voimalinjansa 1,4-litraisesta TSI-bensiiniturbomoottorista ja 115-hevosvoimaisesta sähkömoottorista, mikä tarkoittaa 218 hevosvoiman yhteistehoa ja 400 newtonmetrin yhteisvääntöä. Konsernisisar Volkswagen Passat GTE:n tapaan Superb iV:n sähkömoottori on sijoitettu eteen vaihteiston ja polttomoottorin väliin, joten edes sähköisesti toteutettua nelivetoa ei ole saatavilla.

Škoda Superb iV

13 kilowattitunnin akuston kapasiteetilla Superb pötkii pelkällä sähköllä WLTP-syklin mukaan 57 kilometriä, ja koeajossa toteutunut lähipäästötön matka oli 49 kilometriä. Tosin kaupunkiolosuhteissa toimintamatka voi olla toteutunutta suurempi tiuhemmin tapahtuvan regeneroinnin vuoksi.

Aina virtuaalimittaristolla

Virtuaalinen mittaristo kuuluu Superbin vakiovarusteisiin Ambition-varustetasosta lähtien, joten Superb iV sisältää sen aina. Mittariston sivuilla näkyvät jatkuvasti akun varaustila ja polttoaineen määrä, muuten mittaristonäkymään voi muokata näkyviin haluamansa tiedot. Näkymiä on valittavissa viisi erilaista.

Ohjaamossa fyysisiä näppäimiä ei ole liikaa, mutta kaikki tarvittava on helposti löydettävissä. Hybridivoimalinjan mukana tulleesta e-mode -näppäimestä voi valita ajaako molempien energiavarantojen turvin, vai täysin sähköllä tai sähköttä.

Akun varaustilaa voi säästää haluamansa määrän esimerkiksi kaupunkiajoa varten erittäin helposti 9,2-tuumaiselta tietoviihdejärjestelmän kosketusnäytöltä. Ilahduttavan yksinkertaista on myös latauksen ajastaminen, mikäli haluaa auton latautuvan edullisemmalla yösähköllä.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Škoda

Kaikki koeajot

Uusimmat