Renault Captur

Ajoneuvot Koeajo 11.2.2020

Koeajo: uusi Renault Captur TCe 130 EDC7 on mitoitettu mukavammin

Uuden polven Renault Captur on askel eteenpäin lähes kaikessa. Hyvää: tilat, tyyli, varustelu. Huonoa: pintanapakka alusta.

Toisen polven Renault Captur osoittaa, että valmistaja on tiennyt olevansa oikeilla jäljillä crossoverinsa kanssa. Niinpä reseptia ei ole sotkettu, ainesosia on vain hienosäädetty. Uusi Captur onkin aiempaa kookkaampi, mutta vain merkittävästi vain yhteen suuntaan. Pituudessa lisää on tullut yli 10 senttiä, muiden viilausten ollessa sentin tai parin luokkaa.

Renault Captur

Enemmän sisältöä

Liukuvan takapenkin ansiosta Capturissa voi laajentaa tavaratilaa 422 litrasta 536 litraan ja takaistuimet kaatamalla tavaraa mahtuu 1 275 litraa. Takaistuimilla on aiempaa enemmän tilaa. Yleisesti matkustamon laatuvaikutelma on hyvä.

Edessä huomio kiinnittyy ovelaan hanskalokeroon, joka aukeaa liukumalla eteenpäin. Automaattivaihteisissa Intens-varustelun autoissa vaihdekeppi on kelluvaa mallia, eli älypuhelimen latauspaikka sijaitsee keskikonsolin “lipan” alla. Renault voisi tällöin kopioida muilta valmistajilta muistutuksen, ettei puhelin aina jäisi autoon.

Kojelaudan keskipisteenä on uusi Easy Link -järjestelmä, joka jatkaa aiemman R-Linkin jäljillä. Turhia mutkia on suoristettu ja järjestelmä reagoi ripeämmin. Oletuksena järjestelmän näyttö on seitsemäntuumainen, mutta kasvaa varusteiden myötä 9,3-tuumaiseksi.

Renault Captur

Navigointi osaa hyödyntää kohdehaussa Googlea, joten suunnistaminen sujuu esimerkiksi liikkeen nimellä. Myös suomenkielinen puheohjaus onnistuu yksinkertaisissa asioissa, joten “Mene Turku” hoituu näyttöä näpelöimättä. Järjestelmä tukee lisäksi älypuhelinten peilausta (Apple CarPlay & Android Auto). Järjestelmän toinen puoli on Intens-varustetason myötä saapuva seitsemäntuumainen digitaalimittaristo, jonka muokattavat näkymät ovat tuttuja muista Renaulteista.

Renault Captur

Kaupunkien kasvatti

Renault Captur on kevyt ja ketterä ajettava erityisesti taajamassa. Maantiellä Capturin alustan kauneusvirhe on pintanapakkuus, joka tekee myös ohjauksesta turhan terävän. Onneksi suuremmissa heitoissa alustasta löytyy ranskalaista mukavuutta.

Renault Captur

Moottorivalikoiman keskelle sijoittuva TCe 130 perustuu tuttuun 1,33-litraiseen moottoriin, jonka voimavarat riittävät mainiosti. Seitsemänvaihteinen EDC-kaksoiskytkinautomaatti kärsii pienestä jahkailusta, mutta asettuu kaksoiskytkinten keskikastiin. Muut vaihtoehdot ovat saman moottorin 155 hevosvoiman versio sekä 100-hevosvoimainen 1,0-litrainen kolmisylinterinen bensiinimoottori. Pienin moottoriversio on aina manuaalivaihteinen, kahden tehokkaamman ollessa aina automaattivaihteistolla.

Renault Captur

Varustepuolella mielenkiintoisimmat tarjokkaat ovat 360°-kamerajärjestelmä, jonka rinnalle voi nostaa esimerkiksi takanäkymän tai kanttarikameran helposti Easy Linkin avulla. Taakse osoittava peruutuskamera sijaitsee tosin takaluukun Renault-logon keskellä ja on altis likaantumiselle. Monipuolisista ajoavustimista mielenkiintoisin on kaistakeskittimen ympärille rakennettu moottoritie- ja ruuhka-avustin. Renaultilta ja Opelilta tuttu etäisyysvaroitin, joka näyttää välimatkan edellä ajavaan sekunteina, on hyvä tapa hienosäätää omaa ajamista.

Renault Captur

Uuden Renault Capturin hinnat alkavat TCe 100 Lifen 19 390 eurosta . Malliston huippuversiona on 26 990 euron TCe 155 EDC7 Intens. Renaultin neljän vuoden takuu on pidennettävissä ostettavalla jatkotakuulla viiteen tai kuuteen vuoteen asti.

Teksti: Aake Kinnunen Kuvat: Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Renault

Kaikki koeajot

Uusimmat